Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

"Modebloggare påverkas också av det smala idealet"

1 av 7

2 av 7

3 av 7

4 av 7

5 av 7

6 av 7

7 av 7

Dela på Pinterest
19-åriga Helena Engström blev Veckans Blogg på Modette - och är bloggerskan som föredrar budget framför lyx.

Helena Engström är den 19-åriga modebloggerskan från Karlskoga som lever ett hektiskt liv - hon har fyra olika jobb och hävdar själv att hon är lite av en arbetsnarkoman.

Under måndagen blev hennes blogg utsedd till Veckans BloggModette - tack vare hennes förmåga att mixa shoppingtips med outfits och inspirationsbilder.

Men trots att hennes olika arbeten kräver mycket tid hinner Helena ändå blogga och bland annat skapa sina "sno-stilen"-inlägg, som blivit omåttligt populära.

– Jag har sett andra bloggare som gjort det med kändisar, i stället har jag valt kändisbloggare. Det känns som om det är mer lättillgängliga plagg för läsarna att få tag på, säger Engström till Nyheter24.

Och att mode ska vara lättillgängligt är självklart för Helena. Hon föredrar budget framför lyx och tycker att det är bra att billigare klädbutiker kopierar dyrare designerplagg.

Själv handlar hon second hand in absurdum och ses ofta gräva i fyndkorgarna på Karlskogas loppisar.

– Jag shoppar väldigt mycket second hand. Det finns en del skräp i butikerna, men om man har tålamod så kan man hitta de där riktiga guldkornen.

Ett av Helenas bästa fynd är hennes stråhatt som används ofta för att piffa upp en outfit:

– Jag har haft ganska olika stilar genom åren. Ibland lyckas man och ibland lyckas man inte. Min egen stil skulle jag beskriva som hellre för mycket än för lite och jag adderar gärna något extra som ger lite krydda till en outfit, som till exempel min stråhatt.

Och om du besöker 19-åringens hemstad är chansen stor att du träffar på Helena i klackar, maxiklänning, hatt och skinnpaj.

Men i sommar kommer några av hennes favoritplagg fram ur garderoben:

– Det blir nog mycket nudefärgat och etnoinspirerat. Mina jeansshorts, min jeansväst och stråhatten kommer användas flitigt.

Helenas bloggarkiv sträcker sig bak till 2007 och trots att 19-åringen är en riktig veteran inom fashion så kan också hon känna av modevärldens press på extrema skönhetsideal:

– Som modebloggare blir man också påverkad av det här smala idealet, men lyckligtvis känns det som om det håller på att försvinna nu. Som till exempel de här superretuscherade bilderna som Ralph Lauren släppte, det ska inte behöva vara så, tillägger Engström för Nyheter24.

Vill du också tävla om att bli Veckans Blogg på Modette? Klicka här!