Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

ELIN KLING DESIGNAR FÖR by MARCIANO

1 av 2

2 av 2

Dela på Pinterest
Den svenska modeentreprenören och stilikonen Elin Kling är den första som någonsin kört ett designsamarbete med Marciano. Elin är den kreativa hjärnan bakom en limiterad kapselkollektion som börjar säljas i November.

Elin Kling står bakom den prisbelönta modebloggen Style by Kling . Utöver Style by Kling är Elin modechef på den egna tidningen STYLEBY samt grundare och delägare i Fashion Networks, Sveriges största digitala modeplattform som inkluderar NowManifest som nyligen blev uppköpt av Condé Nast. 

När GUESS by Marciano beslutade att bryta ny mark och tänja på gränserna för varumärket var Elin det naturliga valet. 

“När jag träffade Elin fick vi genast bra kontakt. Hon har stilkänsla, personlighet och hon representerar vår målgrupp” säger Paul Marciano, Chief Executive Officer and Creative Director of GUESS? Inc. ”Dessutom är Elin feminin, sexig, självsäker och jag älskar hur hon tolkar vårt varumärke. Det är inte bara det att hon bloggar – det som lockade oss först och främst var hur hon är som person. Och det är det allra viktigaste för oss”.

Elin själv säger att det kändes så självklart att göra sin egen kollektion för GUESS by Marciano då hon alltid har varit ett stort fan av GUESS, deras historia samt Pauls arbete. Bara två dagar efter Elin gått igenom arkiven på GUESS hade hon gjort färdigt nästan alla sina skisser.

- Aldrig någonsin har jag jobbat så här hårt för något, tanken från början var att det skulle bli en kollektion på 18 delar, men kollektionen slutade på 33 delar, säger hon.

Modette.se ser väldigt mycket fram emot att se resultatet.

Kollektionen kombinerar Elins kreativitet och estetik med GUESS by Marciano’s stil och design. Kollektionen kommer att innehålla blusar, klänningar, denim och läder. Den släpps globalt i utvalda butiker samt online på www.GUESSbyMarciano.com i november 2012.