Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

3 grymma ingredienser i hudvård och 2 du borde passa dig för

Dela på Pinterest
Här är de hetaste ingredienserna inom skönhet just nu som du verkligen borde testa – och två du borde undvika.

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl. Alla produkter är handplockade av redaktionen.

Bra ingrediens: C-vitamin 

C-vitamin hjälper mot ojämn hy och bygger upp hudens motståndskraft. Hyn ljusas upp och känns fräschare av C-vitamin. Ingrediensen är också en stark antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Den är fuktgivande. Perfekt för vårt skandinaviska klimat! Här är Modetteredaktionens favoritprodukter med C-vitamin. 

Ögoncreme, Nivea ca 150 kronor.

Serum, Urban gloss ca 350 kronor.

Eccense, Lumene ca 270 kronor.


Bra ingrediens: Extrakt från röda vindruvor.

Röd druvextrakt har exfolierande (tar bort döda hudceller) egenskaper som fräschar upp hyn omedelbart. Det är rikt på antioxidanter som hjälper till att återfukta huden på djupet. Det är ett fördelaktigt milt extrakt som lugnar och bygger upp irriterad hud. Även den här ingrediensen hittar du i serumet från Urban Gloss.

Dålig ingrediens: Silikon

Silikon är ej vattenlösliga, alltså det är svårt att tvätta bort. Det är också svårt att brytas ned av miljön.

Bra ingrediens: Avocadoolja

Avokadoolja är en näringsrik olja med många bra fettsyror samt vitaminer som E och D. Den passar utmärkt mot torr hy. Oljan hjälper även till att jämna ut hyn och förbättra naturlig elasticitet och mjukhet. Den skyddar dessutom mot yttre miljöfaktorer. Se modettes favoritprudukter med avocadoolja här:

Dag och nattkräm, Urban Gloss ca 200 kronor.

Oljespray, Kérastase ca 390 kronor.

Bodylotion, Naobay ca 200 kronor.


Dålig ingrediens: Mineralolja

Det täpper till huden och saknar vitaminer. Den absorberas inte naturligt av huden utan lägger sig som en hinna på huden. Vilket gör att den rubbar hudens naturliga återfuktning. 

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl. Alla produkter är handplockade av redaktionen.

Mer:

9 sätt att få bort pormaskarna 

Gilla Modette på Facebook!