Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Presenteras av Urban Gloss

Så tar du hand om hyn i vinter – enligt proffsen

1 av 1

Dela på Pinterest
Det finns vissa saker du ska tänka extra på för att din hy ska behålla glowet i vinter.

Känner du igen att hyn blir torr och glåmig när mörkret och vinterkylan smyger sig på? Då kan man behöva ta hand om den lite extra, till exempel genom att välja hudvård med rätt ingredienser. Det finns nämligen vissa ingredienser som passar extra bra i det skandinaviska klimatet. 

Detta var något skönhetsmärket Urban Gloss hade i åtanke när de tog fram sin hudvårdsserie, som förutom rengöring, serum, kräm och ansiktsmask innehåller ett multi-balm som räddar både läppar, hud och nagelband från att bli torra. 

Urban Gloss hudvårdsprodukter är anpassade för det skandinaviska klimatet

Här listar vi några av de ingredienser som är bra för din vinterhy:

C-vitamin

Inte bara immunförsvaret byggs upp av c-vitamin, utan det är också bra för hyn. C-vitaminet bygger upp hudens motståndskraft och gör den jämnare och klarare. Urban Gloss Super Serum innehåller både c-vitamin och andra viktiga antioxidanter. 

Avokadoolja

Avokadoolja är grymt för torr hy eftersom den innehåller ämnen som hjälper huden att begränsa transepidermal vattenförlust; en dermatologisk term som mäter hudens fuktbalans. Du hittar avokadoolja i Urban Gloss ansiktskräm 24h Glow

Extrakt från röda vindruvor

En snäll exfoliering är viktigt för att ta bort döda hudceller och undvika flagor. Rött druvextrakt är perfekt eftersom det har en milt exfolierande effekt och innehåller fuktgivande antioxidanter. Du hittar extraktet i Urban Gloss Super Serum.

Urban Gloss Super Serum är perfekt för att vårda vinterhyn