Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Presenteras av Sofacompany

Stor guide – här är 6 saker att tänka på när du ska köpa ny soffa

Dela på Pinterest
Är du på jakt efter en ny soffa och funderar på vad du ska tänka på? Det är en av hemmets viktigaste möbel och därför är det viktigt med research. Vilken funktion ska den fylla, samt vilken soffa passar bäst in i din vardag och ditt hem? Spana in denna lista och undvik de vanligaste missarna.

Spana in denna lista med saker att tänka på innan du köper en ny soffa.

1. Välj soffa efter funktion Är du främst ute efter en soffa som höjer stilen i rummet i skandinavisk, smalare design? Eller är det en riktigt bekväm möbel med hög komfort du är ute efter, att spendera många myskvällar i? Behövs en extrasäng till hemmet är det kanske perfekt att satsa på en bäddsoffa.Denna vackra 3-sits soffa i vacker lounge stil hittar du här.

2. Provsitt soffan! Detta är nästan det viktigaste då du förmodligen kommer spendera många timmar i denna soffa, i många år. Provsitt ordentligt.

Alfred

Kolla in denna soffa som du kan du bygga ihop till storleken som passar dig bäst.

3. Välj rätt storlek. Även detta är något som är väldigt viktigt att tänka på då soffan ska få plats, men inte ta upp all plats. Mät rummet, markera hur det kommer se ut med olika storlekar och känn efter vad som passar ditt hem bäst. Viktigt att tänka på hur många som behöver få plats i soffan. Tänk även på att en soffa som står på ben upplevs luftigare och nättare än en som inte kommer upp från golvet, det gör mycket för intrycket av storleken.

Hadley

Här hittar du denna vackra designade soffa med mjuka detaljer.

4. Fundera på material. Fundera över vilket material du vill ha på din soffa och hur din livsstil ser ut idag. Har du husdjur är det bra med material som är lätt att samla upp päls ifrån. Tänk också på vilken färg djurets päls eller ditt eget hår är – ljusa hårstrån syns tydligare på en mörk soffa och vice versa. Gillar du att smörja in dig med B.U.S, måla naglarna eller sminka dig passar det kanske med ett fläcktåligt tyg. Då är velour ett bra alternativ. Har du barn kan det vara bra med ett extra förlåtande material eller en soffa med tvätt- och avtagbar klädsel.

Showroom

Läs mer om deras showroom här, där det går att ta hem och testa med färger samt material.

5. Stil och färg. Tänk på vilken stil du har hemma så att soffan passar in med det övriga möblemanget. Ta med tygprover hem och se om färgen passar övrig stil i rummet. Vilket ljus faller där soffan ska placeras? Passar sammet eller skinn bäst till färgen på väggen?

Elba

Spana in denna stilrena soffa här med vackra referenser till art deco-stilen. 

6. Rätt form. Fundera kring vilken form på soffan som passar bäst in i hemmet. Är det en klassisk rak soffa eller en divansoffa där hela familjen ska få plats? Kanske en schäslong som är orientaliskt inspirerad att höja rummets stilsäkerhet med? Howardsoffan är väldigt klassisk med svängda armstöd och är i regel något djupare.

Harper

Denna eleganta hörnsoffa för hela familjen finns här.

Använd denna guide och maxa din soffas användningsområden!

Gå in på sofacompany.com för att spana in hela sortimentet.