Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Presenteras av Lactal Balans – en medicinteknisk produkt

Här är svaren på de mest googlade frågorna om underlivet

Dela på Pinterest
Vad googlar folk på och vad vill alla egentligen veta när det kommer till underlivet? I samarbete med Lactal Balans har vi sammanställt åtta vanliga frågor och svar.

Lactal Balans är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning. Marknadsförs av Meda AB, A Mylan Company. www.medasverige.se.

Många vänder sig till Google för att ta reda på saker och även när det kommer till frågor om underlivet. Så vad googlar folk på och vad vill alla egentligen veta? Här har vi sammanställt åtta frågor och svar om underlivet.

1. Varför känner jag en brännande sveda i underlivet? 

Svedan kan orsakas av svamp eller bakteriell obalans i underlivet. En brännande sveda vid sex kan också bero på vestibulit där ett vanligt tecken är att det svider och bränns vid samlag. Uppsök hjälp för att få bukt med ditt problem.

2. Vad ska man tvätta underlivet med?

Undvik duschkräm eller tvål i underlivet, då det kan torka ut slemhinnorna. Om du vill återfukta kan du använda en oparfymerad olja eller en intimtvål.

3. Hur rakar man sig bäst i underlivet, tips?

Använd skonsamma och milda produkter för en smidigare rakning, gärna utan parfym för att inte påverka underlivets pH-värde. Du bör raka medhårs för att inte irritera hårsäckarna och inte trycka med rakhyveln för hårt mot huden. Glöm inte att använda en vass rakhyvel.

4. Vilka trosor är bäst att ha för underlivet?

Använd helst underkläder som är gjorda av bomull, de andas bättre än trosor av syntetiska material och minskar risken för irritation. 

Underkläder för underlivet
Foto: Shutterstock

5. Det kliar i underlivet, vad beror det på?

Om det kliar i underlivet kan det bero på svamp, men det kan också finnas andra orsaker. Till exempel kanske du tvättar dig för mycket där nere vilket leder till att bakteriebalansen rubbas. Ditt underliv kanske blir irriterat efter sex? Det kan också vara så att du reagerar på en viss tvål, tvättmedel, bindor eller något annat. Får du inte bukt med problemen, sök hjälp!

6. Kan man ha kokosolja i underlivet?

Du kan använda det som en mjukgörande produkt, däremot bör du inte använda kokosolja för att bota svamp eller andra åkommor. Har du problem med underlivet bör du uppsöka vård.

7. Kan man bota svamp genom att ha yoghurt i underlivet?

Nej! Du kan inte bli av med din svampinfektion genom att använda yoghurt. Däremot kan det vara skönt om du har klåda, då det kan ha en svalkande effekt.

8. Vad beror illaluktande flytningar på?

Illaluktande flytningar beror oftast på bakteriell vaginos, också kallat bakteriell obalans i underlivet. Det beror på att det har blivit obalans bland bakterierna i underlivet.

För att få bort symtomen kan du använda Lactal Balans som innehåller mjölksyra. Det gör att ditt förhöjda pH-värde återgår till en normal nivå. När balansen återställs försvinner den dåliga lukten.

Här kan du köpa Lactal Balans fraktfritt. 

Lactal Balans är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning. Marknadsförs av Meda AB, A Mylan Company. www.medasverige.se.

Mer:

Svamp eller bakteriell obalans i underlivet? Så vet du skillnaden

Advertisement