Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 feta tips för din torra hud!

Dela på Pinterest
Vintervädret med kyla och torr luft kan göra din hud uttorkad och sprucken. Men med mjukgörande och återuppbyggande hudvårdsprodukter och några enkla tips får din hud de bästa förutsättningarna för att hålla sig fräsch vintern ut.


Ta hand om din torra hud i vinter. Vi har tipsen som verkligen gör skillnad:

1. Duscha/bada inte i för varmt vatten 

 Att bada eller duscha varmt och länge är extra skönt när det är kallt utomhus. De tråkiga nyheterna är att hett vatten spolar bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt. Även långa och alltför frekventa bad och duschar har den effekten. Så dra ner på värmen och korta tiden i duschen. Och gör samtidigt en insats för miljön!

2. Smörj in dig

Smörj in huden ofta och regelbundet, helst med en fet hudvårdskräm och gärna flera gånger om dagen. Locobase Repair är anpassad för mycket torr och sprucken hud. Användningsområdena är många, till exempel frostbitna kinder, nariga läppar och torra fläckar på hela kroppen. Den kan även användas som kompletterande hudvård vid atopiskt eksem.

3. Välj en dubbelverkande produkt

Välj en hudkräm som både arbetar direkt med att återfukta och som även bygger upp och stärker huden på lång sikt. Locobase Repair har en dubbelverkande effekt: den både skyddar huden och tillför den mängd fett som din hudbarriär behöver för en snabb och varaktig reparation. Resultatet känner du direkt och känslan håller i sig upp till 24 timmar.

Locobase Repair har utvecklats av skandinaviska dermatologer och är den mest köpta hudvårdskrämen på svenska apotek.* Foto: Ellinor Hall

4. Undvik parfymerat

Torr hud är extra känslig för starka och parfymerade tvålar och hudvårdsprodukter. Det kan till och med vara en av orsakerna till din torra hud. Använd oparfymerade produkter med naturliga ingredienser. Locobase Repair har ett hudvänligt pH-värde och innehåller samma slags fettämnen som huden tillverkar själv. Det gör Locobase till en självklar reparationskräm för torrisar!

5. Drick mycket vatten

Hudens mående påverkas inte bara av utomhusklimatet. Den är även ett uttryck för vad vi stoppar i oss. Under vintern kan din hud behöva en extra boost av vätska och vitaminer. Att dricka tillräckligt med vatten är lika viktigt nu som under sommaren. Det är även bra att fundera över vad man äter. Livsmedel med Omega 3-fetter, till exempel lax, och grönsaker rika på A- och E-vitamin sägs vara bra för huden.

Tips! Fler favoriter för dig med torr hud:

Propyless: Propyless lotion är ett receptfritt läkemedel för behandling av torr hud av olika slag. Innehåller det verksamma ämnet propylenglykol som verkar både återfuktande och fuktbindande.

Decubal: Expertvård för torr och känslig hud. Decubal är en serie säkra hudvårdsprodukter för hela familjen.

Mildison: Används för behandling av akuta och kroniska eksem, innehåller kortison. Mildison Lipid kräm är lämplig vid torra fjällande eksem.


Köp Locobase Repair på ditt apotek. Foto Ellinor Hall.Propyless lotion (propylenglykol) är ett receptfritt läkemedel för torr hud av olika slag. Läs bipacksedeln noga! www.trimb.com

Mildison Lipid (hydrokortison) är ett receptfritt läkemedel som används för behandling av akuta och kroniska eksem. Läs bipacksedeln noga! www.karopharma.se

* Nielsen ScanTrack hudvårdskräm apotek totalt (inkluderar inte läkemedelskrämer), värde rullande helår t.o.m. v 17 2019.