Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2018-01-11 15:58

Därför borde Alexander Bard inte sitta i Talangs jury

Snart har tv-programmet Talang premiär på TV4. Ett program som går ut på att hitta Sveriges nästa talang, kort och enkelt. Programmet har tidigare bland annat fått fram artister som Zara Larsson och Jon Henrik Fjällgren.

Men, i år borde verkligen TV4 skämmas för att sända programmet. 

I juryn sitter nämligen Alexander Bard. En 56-årig gubbe som ska peppa unga, äldre och andra talangfulla människor till att bli offentliga stjärnor. Problemet är bara att denna gubbe inte är någon bra förebild, varken för de sökande till programmet eller de som sitter hemma i tv-sofforna.

Här är fem anledningar till att Alexander Bard borde få kicken på direkten.

1. För att han kallat Zara Larsson för en "kändissubba som hatar män"

Zara Larsson som alltså vann Talang när hon var 10 år ung och som sedan dess blivit en av Sveriges största artister och aktivt arbetat för feminismen. 

2. För att han var kritisk mot Metoo-rörelsen

När kvinnor äntligen gjorde revolt och hängde ut sviniga män så gick Alexander Bard ut och påstår att kvinnor ljög. Han skrev på Twitter: "Historien är full av kvinnor som felaktigt anklagar män för sexuella övergrepp. Varför blev kvinnor helt plötsligt trovärdiga 2017?". Är det verkligen en sådan man vi vill ska coacha och peppa unga talanger där ute? Tvek på den va. 

3. För att han uppmanar män att inte ragga på tjejer

För att då kan de bli anklagade för sexuella trakasserier. Något han skrev på Twitter mitt under Metoo-rörelsen. Ett bevis på att Alexander Bard alltså inte kan skillnaden mellan att flirta och att trakassera. Obehagligt, eller hur? 

4. För att över 13 000 personer har skrivit på en namninsamling

För att få bort Alexander Bard som jurymedlem i Talang. Detta på grund av att initiativtagarna påstår att han är både sexist och rasist. 

5. För att det finns andra som skulle göra jobbet bättre

Varför inte Zara Larsson, Gina Dirawi, Malin Gramer, Johanna Nordström eller Hanna Pee? Ja, egentligen vem som helst hade varit bättre.