Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Här är Modettes nya bloggare Tilde A

Dela på Pinterest
Vi är stolta över att presentera vårt senaste bloggtillskott Tilde A! Tilde är en karriärista som kombinerar sitt jobb som jurist med bloggandet om mode och livsstil.

Vem är Tilde A?

– Jag är utbildad jurist som kombinerar karriären med att blogga om mode, livet och annat göttigt. Ni hittar mig oftast runtspringandes (metaforiskt) på Stockholms gator mellan jobb, möten, shopping och roliga grejer. Bor med min kille Jakob i en lägenhet vid Karlaplan, och förutom det som nämnts ovan försöker jag konstant inreda den där jävla lägenheten också. Ständigt projekt som jag aldrig får till ordentligt, fattar inte vad problemet är. Men you can’t win them all, haha!

Vilket är ditt spirit animal? 

– Det är en ekorre! Dom verkar ha så roligt och jag känner mig ofta som en ekorre. Hoppar mest runt och försöker hitta saker att äta liksom.Ekorre eller en Minion.

Vad kommer vi få läsa om på din blogg?

– Det blir både högt och lågt. Girlpowerpepp, karriär, office wear, massa mode och livsstil. Bloggen speglar min vardag och jag lever ett ganska roligt och knäppt liv med allt ifrån hetsig vardag i Stockholm till att jag reser runt i världen med min kille som är filmproducent. Tidigare i veckan var vi till exempel i New Orleans på en Filmfestival för att en av Jakobs filmer hade premiär. Det var skithäftigt och jag bjussar ju såklart på allt sånt kul i bloggen! 

– Sen blir det texter om saker jag tycker är viktigt på riktigt också, som kvinnofrågor. Här om dagen i New Orleans trodde jag till exempel att jag höll på att bli kidnappad av en taxichaufför (läs om det här). I bloggen ryms både dagens outfit, videobloggar och feminism.

Vilket är det bästa med att jobba som jurist?

– Att det finns så många roliga möjligheter. Nyss jobbade jag med finansrätt och läste investeringsavtal men i framtiden kanske jag väljer att jobba som notarie i domstol. Då får man helt plötsligt vara en del av rättsväsendet och till exempel sitta med i brottmålsförhandlingar. Det verkar så spännande!

Sen får man generellt jobba i coola, inspirerande miljöer med grymma människor. Jag presterar bäst under press och gillar när saker går fort och det är lite pang pang, och så är det verkligen i den här branschen.

Foto: Instagram/tildeabb

Vilket är din favoritquote?

– Oj vad svårt. Jag älskar olika citat och texter men har nog ingen peppig favoritquote. Det här är dock mitt livs favvotext, ur Just Kids av Patti Smith:

'Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert'.

Man är ju en sucker för kärlek.

Vem är din största förebild och varför?

– Min Mamma-Gunilla! För att hon är en superkvinna som alltid visar vart skåpet ska stå och för att hon på riktigt världens finaste människa inifrån och ut.

Vad vill du sprida vidare till Modettes läsare?

All världens girlpowerpepp, massa mode, härlig inspo och inside info från juristbranchen.

Läs Tildes blogg HÄR och missa inte att följa henne på Instagram HÄR!