Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Hamburg guide

Vintage & Rags
1 av 18

Vintage & Rags

Vintage & Rags
2 av 18

Vintage & Rags

Vintage & Rags
3 av 18

Vintage & Rags

Beanie Bee Coffe Deluxe
4 av 18

Beanie Bee Coffe Deluxe

Beanie Bee Coffe Deluxe
5 av 18

Beanie Bee Coffe Deluxe

Beanie Bee Coffe Deluxe
6 av 18

Beanie Bee Coffe Deluxe

Cafe May
7 av 18

Cafe May

Cafe May
8 av 18

Cafe May

Musswessels
9 av 18

Musswessels

Musswessels
10 av 18

Musswessels

Musswessels
11 av 18

Musswessels

Musswessels
12 av 18

Musswessels

Musswessels
13 av 18

Musswessels

Rocco
14 av 18

Rocco

Brachmanns Galeron
15 av 18

Brachmanns Galeron

Rocco
16 av 18

Rocco

Brachmanns Galeron
17 av 18

Brachmanns Galeron

18 av 18

Dela på Pinterest
Amanda Berg har synat den tyska staden Hamburg i sömmarna och valt ut sina absoluta guldkorn.

VINTAGE & RAGS, Kurze Mühren 6, Hamburg

En Beyond Retro atmosfär, i dubbel bemärkelse. I en butik på två våningar slåss baseballplagg och mc-jackor med trendiga likväl lite mer extrema utstyrslar. Lokalen pryds av dekadenta dekorationer, dockhuvuden och intressanta fotografier, vilket gör butiken till ett suggestivt Willy Wonka-land som man gärna tillägnar ett besök även om plånboken är lika tom som en urdrucken pantburk. Priserna varierar lite, men större delen säljs till minst sagt överkomliga priser.
 

BEANIE BEE COFFE DELUXE, Lilientsraße 15, Hamburg

Bubbelgumsfärgat café som känns lite taget ur någon gammal amerikansk high school-musikal. Typ Grease. På Beanie Bee serveras smakfull pizza med superfärska råvaror, krämig soppa, grillade smörgåsar med intressanta smakkombinationer, Ben & Jerry glass och söta desserter som nästan skulle kunna ätas med bara blicken. Störst av allt är dock utbudet på varma drycker. Allt från rosa choklad med marshmallows till lyxig espresso.

 

CAFE MAY, Hein-Hoyer-Str. 14, St. Pauli

Jag älskar WiFi-caféer och det här är utan tvivel ett av dem bästa i sitt slag. Luftig lokal med ett tjugotal gamla trivsamma soffor som du med enkelhet kan fastna i lite för länge. Hit vallfärdar ett brett urval av människor, inte minst under helgen då May har sin frodiga brunchbuffé med det bästa av det mesta. Resterande dagar kan du frossa i fluffiga bakverk, matiga pajer och varma drycker. På kvällarna förvandlas dessutom May till ett minst lika trevligt hak för dig som vill ha någonting av alkoholhaltig karaktär.
 

MUSSWESSELS, Clemens-Schultz-Str.29, St. Pauli

En liten välorganiserad butik som säljer både vintage och egendesignade plagg som går under samma namn som butiken. Drivs av duktiga tjejer med superkänsla för stil och trender, vilket gör det svårt att gå in i butiken utan att hitta ett eller flera unika guldkorn. Butiken har även en blogg som du kan besöka på: musswessels.blogspot.com.

 

ROCCO, Wohlwillstraße 29 (Paulinenplatz), St. Pauli

Rocco är dem italienska klyschornas tempel. Kanske är det ett övertygande skådespel, men jag vill tro att den sitcom-liknande familj som utgör Rocco är helt verklig. En man i 50-årsåldern, kanske Herr Rocco själv, välkomnar dig med ett stort falskt leende medan eurodisco studsar mellan tavelbeklädda väggar. Värmen från hundratals levande ljus står som en vägg medan kockarna skriker italienska slagord i munnen på varandra. Tveksamheten inför denna rustika verksamhet är total. Tills maten kommer, då är allt förlåtet. För runt hundralappen äter du vansinnigt gott grillat lamm, dricker två glas husets vin och högst troligen bjuds det på en grappa efter maten.

 

BRANCHMANNS GALERON, Hein-Hoyer-Straße 60, St.Pauli

En liten restaurang med en trendig och minst sagt inbjudande atmosfär. I lokalen ryms några bord och en minimal bar där unga människor med stickade polotröjor och pagefrisyrer mer än gärna tar sig ett glas rött framåt kvällen. Stämningen känns lite fransk och konstnärlig. Något som gör Branchmanns Galeron speciellt är det faktum att de byter meny varje vecka, med fokus på husmanskost och säsongens primörer, alltid närodlat eller slaktat från slaktare Jacob.