Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Kvinnan bakom Rosa Bandet död i cancer

Evelyn Lauder dog i lördags av äggstockscancer.
1 av 4

Evelyn Lauder dog i lördags av äggstockscancer.

Vänster: Leonard och Evelyn Lauder. Höger: Joseph, Evelyn, Estée, Leonard och deras söner William och Gary.
2 av 4

Vänster: Leonard och Evelyn Lauder. Höger: Joseph, Evelyn, Estée, Leonard och deras söner William och Gary.

3 av 4

Evelyn har banat väg för Rosa Bandet-kampanjen.

Estée Lauder, Evelyns svärmor som dog 2004 vid 97 års ålder.
4 av 4

Estée Lauder, Evelyns svärmor som dog 2004 vid 97 års ålder.

Dela på Pinterest
Igår förlorade Evelyn H Lauder, kvinnan bakom Rosa Bandet, sin egen kamp mot cancern.

Evelyn Lauder avled på lördagen i hennes lägenhet på Manhattan efter att ha drabbats av äggstockscancer. Lauder var en innovatör och en filantrop som först drabbades av bröstcancer 1989. 1992 skapade hon Rosa Bandet, numera känt över hela världen som en symbol för kampen mot bröstcancer. Hon har sammanlagt samlat in mer än 350 miljoner dollar och stödjer 186 forskare världen över.

Lauder efterlämnar sin man, Leonard Lauder, två söner och fem barnbarn. Efter att ha flytt ett nazist-ockuperat Europa med sina föräldrar och bosatt sig i New York, började hon på Hunter College och träffade Leonard på en blind date. Paret var gifta i femtio år, fram till hennes bortgång nu i lördags.

Paret var både följeslagare och affärskompanjoner. "Jag var väldigt stark", hade Evelyn sagt om hennes relation med Leonards mamma, kosmetikaprofilen Estée Lauder. "Efter att ha haft den uppväxt som jag hade, var jag nog mycket mer tuff än många andra människor och jag var en av få som kunde öppna upp mig för Estée."

"Min mor och far var livskamrater och affärspartners", säger deras son, William Lauder i ett uttalande. "De vårdade kulturen och tillväxten av företaget Estée Lauder, och i takt med att vi växte upp var min mor våran kreativa kompass och stöttepelare. Tillsammans hyllar min familj och företaget den vackra människan hon var."

Källa: Oystermag.com