Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Intervju - Rasmus Wingårdh

Dela på Pinterest
Natalie Karlsson och Amanda Berg mötte upp Västkustens stolthet Rasmus Wingårdh för en kort intervju.

Hej Rasmus! Vad gör du just nu? 

- Lite väl mycket olika saker faktiskt. jag är ju frilansdesigner, så det blir rätt mycket olika intressanta stuff som hamnar i ens knä. Men här och nu så håller jag på att designa kollektion nr 2 för Caterpillar eller CAT som dom gärna vill heta, för våren 2013.  För ett halvår sedan så signade jag ett uppdrag för dem att ta fram en kollektion och uppdatera en linje både designmässigt och grafiskt för europa, men primärt scandinavien, och den första kollektionen har just blivit klar. Nu är det fullt upp att ta fram nästa.


Okej, det låter ju hur grymt som helst. Och för dom som inte vet, vem är du? 

- Jag är en svensk konceptuell designer, jobbar först och främst med mode, och primärt med herr mode, dock inte enbart. Jag jobbade i många år för Filippa K Man och byggde upp det på början av 2000-talet. Jag har varit med och startat upp lite olika varumärken, bla POUR. Jag har även skapat och drivit två egna varumärken bla Simplicité Compliquée. I dagsläget jobbar jag en del med grafisk formgivning också, framför allt moderelaterad sådan. Sedan driver jag två bloggar: http://anotherpornblog.tumblr.com/  och http://anothercoolblog.tumblr.com/. Utöver allt det här så är en av mina största intressen att spela musik så jag Dj'ar runt om på diverse klubbar och barer i stockholm.

När väcktes ditt intresse för mode och hur hamnade du i designeryrket? 

- Jag visste nog rätt tidigt att jag ville jobba med design i någon form sen gillade jag kläder så det blev en nice kombo där. Tyvärr, om jag skall vara helt ärlig nu så måste jag nog erkänna att det mest lät som ett coolt jobb, haha.

Vart tror du att din skaparförmåga och idérikhet härstammar från?

- Jag vet faktiskt inte, vissa har det där, andra inte. Jag tror att i mitt fall så är jag nog dömd att aldrig bli nöjd, utan måste hela tiden leverera. Allt skall förändras och utvecklas och jag har ett konstant sug efter att hela tiden göra nya grejer. Nu kommer jag ifrån en väldigt kreativ familj så genetiken har väl en del med det att göra också så klart. Dock tror jag att uppväxten i en kreativ miljö har lett mig dit jag är idag och det är jag väldigt tacksam för.

Det snackas om att du håller på att skapa en grym porrbok, fy fan va nice. Det gillar ju vi på Modette. berätta? 

- Haha, ja, det stämmer väl. Vad skall man säga, boken är en förlägning av min blogg -  anotherpornblog och tankan är att göra något fysikt av det digitala. Planen är och har varit att bjuda in fotografer att tolka bloggens tema, vilket är att utforska gråzonen där porr, mode och konst möts. Den har också en förankring i hippsterkulturen vilket jag tycker gör den rätt intressant på grund av sin documentation av en subkultur som följer helt andra spelregler. Nu är boken fortfarande i emryostadiet så rätt mycket kommer att utvecklas under projektets gång men grundstrukturen är satt.

för mig är det intressant både ur perspektivet att ämnet ligger mig nära men också ett sett att utveckla min grafiska formgivning. Ett kul projekt helt enkelt!

Låter spännande! Vilken genre inom porr föredrar du? 

- Svårt att säga, det förändras men jag gillar inte fulporr. Jag tror att ett avav syfterna med bloggen alltid har varit att tillgodose en viss typ av erotiskt material som inte direkt finns, och jag tror det är en av roten till dess popularitet. Jag har till exempel betydligt fler kvinnliga besökare än män på min blogg om vilket jag tycker är intressant.

Första porrminnet? 

- Jadu, förmodligen att jag och en vän hittade porrtidningar i skogen bakom mitt hus, det är fortfarande lite av ett mysterium för mig varför folk brukade gömma porr tidningar i skogen?

Snyggaste porrfilmen? 

- Emanuelle från 70-talet någon gång. Dom gjorde helt klart snyggare porr på den tiden.

Okej, slutporrat. Vi har även hört att du jobbar på en egen klädlinje, spännande. Vill du berätta lite eller är det hysch hysch? 

- Det är rätt hysch hysch faktiskt. Men jag kan säga att det blir en vår 2013- kollektion och att min förhoppning är att både göra en herr och en dam kollektion. Så det är spännande stuff på G, men mer än så vill jag inte säga just nu.

Om du skulle få ställa en fråga till dig själv, vilken som helst, vilken skulle det vara och vad skulle du svara?

- Shit vilken bra fråga, brainfreeze. Okej, let's go. Fråga: 

Vad gör dig rädd?

- Att plocka svamp. Detta på grund av en mer eller mindre dramatisk fobi jag haft mot svamp. Idag äter jag glädjeligen svamp, men jag har issues med att ta i svamp, speciellt i skogen. Så snälla! Bjuda aldrig med mig på att plocka svamp. I'ts not happening!