Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Christoffer Jansson: "Mode är också en konstform"

Afrika-inspirerade tavla.
1 av 14

Afrika-inspirerade tavla.

Christoffer gör egna screenp tryck på t-shirts.
2 av 14

Christoffer gör egna screenp tryck på t-shirts.

Som blir såhär snygga!
3 av 14

Som blir såhär snygga!

Blyertsteckning.
4 av 14

Blyertsteckning.

Ett självporträtt.
5 av 14

Ett självporträtt.

6 av 14

Christoffer på utställning.
7 av 14

Christoffer på utställning.

8 av 14

9 av 14

10 av 14

11 av 14

12 av 14

13 av 14

Klicka vidare i bildspelet för att se mer av Christoffers stil och konst.
14 av 14

Klicka vidare i bildspelet för att se mer av Christoffers stil och konst.

Dela på Pinterest
TALANGFULLA VÄNNER. Vi slår ett slag för alla våra kreativa och talangfulla vänner som vi tycker borde synas lite mer. Varje vecka väljer vi ut en person som vi tycker har det lilla extra inom musik, foto, design, konst och film. Denna veckas talangfulla vän är det 19-årige stilfenomenet, bloggaren och konstnären Christoffer Jansson.

Vi fastnade för din konst och tycker att du har en stor talang. Vad fick dig att börja?
- Jag har ända sedan barnsben varit en väldigt kreativ person. Jag har alltid älskar att måla, rita och skapa på olika sätt. Dessutom har mina föräldrar alltid varit uppmuntrande gällande min kreativitet.
 

Är det något speciellt du tycker om att teckna?
- Jag tycker särskilt om att teckna av människor. Men jag är samtidigt väldigt mångsidig. Allt från fina, detaljerade blyertsporträtt, till det lite mer abstrakta måleriet med olje- och akrylfärg.
 

Vi såg att du hade gjort ett av dina tryck på en t-shirt. Finns det något intresse av att fortsätta med just tryck eller kanske skissa kläder?
- Det finns absolut ett intresse för det. Jag skissar en del kläder men det är någonting jag inte har visat upp i bloggen, än.
 

Går ditt intresse för konst ihop med intresset för mode?
-
Det gör den absolut! Mode är en konstform och varje dag när jag klär på mig siktar jag på ett kreativt och snyggt slutresultat. Precis som när jag målar och skapar inom konsten.
 

Om du fick välja att utbildas och utvecklas mer inom konst eller mode, vad skulle du välja?
- Det är just dessa två inriktningarna som jag står och velar mellan nu när det börjar bli dags att tänka på vidareutbildning. Personligen så tycker jag att dessa går hand i hand och kanske är det just därför det är så svårt för mig att välja en av dom.
 

Hur kommer du att klä dig till sommaren? Någon speciell trend du snappat upp, och någon speciellt kollektion ifrån något märke?
-
En trend nu under våren och sommaren är ju som många vet, pastellfärger. Jag tycker att det är en härlig trend som kan vara lite klurig för oss killar, men som absolut kan bli riktigt schysst om man får till det rätt. Förra sommaren klädde jag mig mycket helvitt och det är någonting som hänger kvar även denna vår och sommar. Annars så tänker jag mig mycket klorin-blekt denim, avklippt, påsytt, nitar, slitet, ljusa färger, svarta brogues, hatt, runda solbrillor, och såklart en härlig solbränna!
 

Vad tycker du om svenskkonst kontra utländsk?
- Jag tycker att man kan se en sådan oerhörd bredd inom konsten i Sverige idag och därför tycker jag det är svårt att peka ut exakta skillnader mellan svensk och utländsk konst. Av det jag har sett så tycker jag att konstnärerna skiljer sig mer från individ till individ istället för vilket land man kommer ifrån.
 

Och - vad tycker du om svenskt mode kontra utländskt?
-
Den svenska modescenen är i överlag mer avskalat än den utländska. Många svenska designers inriktar sig på enkelheten, kvalitén och det praktiska i ett plagg och det är just detta som många av oss svenskar är ute efter. Man kan även se en rejäl prisskillnad i överlag när man ser på svensk mode kontra utländskt. För övrigt så tycker jag det är jätteroligt att svenska designers har blivit större och uppmärksammade även utomlands. Två av mina svenska favoriter är V Ave Shoe Repair och Acne.
 

Vad har du tänkt göra efter du avslutat gymnasiestudierna?
- För tillfället jobbar jag som säljare i butik på helgerna och när jag inte går i skolan. Efter studenten kommer jag jobba kvar där och så småningom vill jag flytta söderut och börja plugga.
 

Vart ser du dig om 10 år?
-
Om tio år jobbar jag med någonting som jag brinner för. Jag skapar varje dag och lever livet fullt ut.
 

Följ Christoffer på: christofferjansson.se

Av: Victor Forsberg