Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

ECCO Walk in Style Award 2013 går till svensk entreprenör

1 av 3

3 av 3

Dela på Pinterest
För sjätte året delar ECCO ut den internationella utmärkelsen, ECCO Walk in Style Award till en person som har förbättrat livet för andra kvinnor. Årets vinnare är svenska Julia Mjörnstedt.

Evenemanget som inledde modeveckan i Köpenhamn besöktes av 280 medierepresentanter från hela världen samt av ett stort antal kändisar. I juryn satt ECCO:s chefsdesigner, Ejnar Truelsen, Eva Kruse, VD för det danska modeinstitutet och modeveckan i Köpenhamn samt förra årets vinnare Hadassah De Boer. Fem internationella kandidater hade nominerats men juryn förklarade enhälligt Julia Mjörnstedt som första svensk att vinna ECCO Walk in Style Award med motivationen;

”Julia - är ett levande exempel på hur man kan klara en livshotande sjukdom på starkast möjliga vis - hon har dedicerat sitt liv till sin sak och förändrat livet för många unga kvinnor med sitt genuina och professionella förhållningssätt. Genom att använda sin kommunikationsförmåga på bästa sätt har hon gjort det lättare att handskas med cancer, krossat många myter om sjukdomen och på ett öppet sätt berättat om sitt liv. Av Kung Carl Gustav har hon även mottagit kungligt erkännande för sitt enastående ledarskap och engagerade humanitära arbete.”

I januari 2007 fick Julia diagnosen tjocktarmscancer. Hon är nu frisk från cancern men sjukdomen har förändrat hennes liv för evigt. Nu använder hon sina erfarenheter för att hjälpa andra genom "Ung Cancer". Bara i Sverige får varje år 800 unga vuxna diagnosen cancer. "Ung Cancer" är en organisation för unga vuxna mellan 16 och 30 år.

Prissumman på 35 000 euro kommer Julia Mjörnstedt att donera till hennes hjärteprojekt ”Ung Cancer” som hjälper cancerdrabbade unga kvinnor och deras familjer.