Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

"Not on drugs. Just in love"

1 av 5

3 av 5

5 av 5

Dela på Pinterest
Artisten Tove Lo har gjort succé med låten Stay high. Men hon är inte bara aktuell med sitt nya album utan även med hennes egna klädkollektion för märket Junkyard där vi ser olika budskap på plaggen. "Not on drugs. Just in love" är ett av dem.

Hur kommer det sig att du göra en kollektion för Junkyard?

– Några vänner till mig jobbar på Junkyard och när de frågade i vintras om jag ville göra en kollektion så är det klart man tackar ja! Tove Lo collection är gjord för Junkyard egna brand XX-XY och de gör kläder som jag gillar så det passade mig hur bra som helst!

Berätta om kollektionen?

– När vi skapade kollektionen ville jag skapa något som andas musik, festival och de plagg som jag själv gillar att bära. Så resultat blev en mix mellan plagg som jag själv typ alltid har på mig som; jeansjacka, shorts, t-shirts, linnen och oversize skjortor och koftor.  

Vilka är dina favoritplagg i garderoben?

– Docs och alla mina slitna jeansshorts.

Hur klär du dig på festival?

– Shorts, kängor, slappt linne och massa vintage smycken. Men det måste vara plagg jag inte är för rädd om, som får bli smutsiga eller tappas bort.

Var får du din inspiration ifrån?

– Livet och allt jag är med om, dramat, mina vänner. Allt som händer omkring mig skriver jag om. Och genom musiken händer allt.

När började du skriva och skapa musik och varför?

– Jag har alltid skrivit fast det inte hängt ihop med musik. Efter gymnasiet, när jag börjat sjunga på riktigt tog det inte lång tid innan jag började testa skriva låtar. Det tog ett tag innan jag insåg att det blev bäst när jag bara skrev från hjärtat och inte "försökte".

Hur kommer din musiksommar 2014 att se ut?

– Nu i juni ska jag ju själv spela på sommarens fetaste festival KENTFEST. Kommer bli så sjukt fett! Sen i augusti spelar jag på Grönan. Kommer också bli episkt. Sen får vi se vilka mer det blir. Jag älskar att vara ute och giga men måste skriva klart mitt album under sommaren också så det får bli en mix!

Hur skulle du själv vilja beskriva din musik?

– Rå, ärlig pop, en mix av elektroniskt och organiskt. Bra beats att dansa bort tårarna till.

Andra framtidsprojekt?

– Just nu ligger allt fokus på min platta som släpps efter sommaren. Men sen vill jag resa runt och spela över hela jorden. 

 Du hittar kollektionen här!