Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Fredagsintervju: Mona Johannesson

1 av 9

På senaste jobbet var denna lilla krabat med under plåtningen.
2 av 9

På senaste jobbet var denna lilla krabat med under plåtningen.

Senaste ELLE med Mona på omslaget.
3 av 9

Senaste ELLE med Mona på omslaget.

Hon äger 8 egna hästar, och driver en hästgård i Växjö i Småland.
4 av 9

Hon äger 8 egna hästar, och driver en hästgård i Växjö i Småland.

Mona och pojkvännen till vänster på Elle galan förra året.
5 av 9

Mona och pojkvännen till vänster på Elle galan förra året.

Ett av Monas absolut första jobb hon gjorde.
6 av 9

Ett av Monas absolut första jobb hon gjorde.

#mycalvins
7 av 9

#mycalvins

Ett av Monas senaste covers.
8 av 9

Ett av Monas senaste covers.

En ultimat lördag innebär oftast hästtävling för Mona.
9 av 9

En ultimat lördag innebär oftast hästtävling för Mona.

Dela på Pinterest
Hon började modella redan vid 14 års ålder och har prytt både franska och italienska Vogue och jobbat med de största modehusen som Chanel, Valentino och Dolce & Gabbana. Läs fredagsintervjun med en av Sveriges främsta modeller, Mona Johannesson.

Hello snygging! Hur är läget? Har du några roliga helgplaner?

– Hej! Allt är toppen med mig. Jag är i Toronto och jobbar så kommer hem först på lördag kväll, så helgen blir till att vila upp mig och komma tillbaka i svensk tid.


Vem är Mona Johannesson för dem som inte vet?

– Mona är det häst-tjej som av en händelse råkade hamna i modebranschen. Jag har jobbat som modell i ungefär 13 år och varit på diverse ställen i världen men trivs bäst i Sverige och det slutar alltid med att jag kommer tillbaka hit.


Du jobbar heltid som modell. Berätta om ditt yrke!

– Oj, finns så mycket att berätta och det skulle behövas flera timmar för att göra en helt rättvis bild av yrket, men för att göra det kortfattat så är det massor med resande, flygplatserna känns lika hemma som ens eget hus, exotiska platser som man inte visste fanns, det är tidiga morgnar, sena kvällar, obekväma skor, intressanta personer, kända personer, DYRA kläder med glammigt smink och hår, fina fester men också med hemlängtan emellanåt. (Haha! Lät som en dikt eller liknande)


Vad är det roligaste resp. tråkigaste med ditt jobb?

– Det roligaste är helt klart få besöka så många fantastiska platser och få möjlighet att träffa dessa fantastiska människor som är så otroligt talangfulla och kreativa. Jag är själv inte så konstnärligt lagd så det fascinerar mig att en människa kan se och skapa så fantastiska saker som designers/ konstnärer/ makeup och hårstylister/ fotografer gör. Det sämsta för mig är alla ensamma timmar på flyg och hotellrum och att vara lågt borta från vänner familj och hästarna.

Vilket är det ”creddigaste” jobbet du gjort?

– Hmm.... Svårt att säga. De mest välbetalda jobben är ju helt klart parfymerna jag gjort, men sen så ligger ju tex franska och italienska Vogue högt då det är storys i tidningar som dessa som gör att man ens får en bokning för stora designers.


Vem är favorit arbetsgivaren?

– En sådan fråga kan man ju inte svara rättvist på! Jag älskar alla mina arbetsgivare, speciellt de återkommande, men jag vill inte nämna någon specifik i risk för att glömma någon som varit väldigt viktig för mig.


Är det lika mycket glam och glamour i branschen som det ser ut att vara?

– Både jag och nej. Visst får man mycket fint, fina resor, kläder, skor, väskor, man får gå på fina fester och träffa kändisar. Men det är hårt arbete med långa dagar och mycket ensamhet. Så ja vissa delar är glammiga!


Vad vill du göra efter din modellkarriär?

– Jag har igen aning! Jag har ingen utbildning och heller ingen aning om vad jag vill göra så blir väl kanske att börja läsa in ämnen och läsa upp betyg och hoppas på att jag kommer på vad jag vill bli när jag blir stor.  


Du bloggar sedan en tid tillbaka på Elle. Varför valde du att starta en blogg?

– Det var faktiskt så att ELLE frågade mig om jag ville börja blogga. Jag har själv aldrig haft en tanke på att blogga då jag anser mig vara en ganska vanlig person och inte speciellt intressant och därför trott att ingen skulle vilja läsa om mitt liv. Men jag ska ge det ett försök, jag glömmer bloggen ibland ( fy, skäms!) men jag ska absolut bli bättre på att skriva.


Vilken komplimang får du ofta höra?

– Jag får ofta höra att jag har stora likheter med Kate Moss när hon var ung.... Jag tycker hon är vacker och hon har/ har haft en helt otroligt bra karriär, så jag tar det som en komplimang.


Vilka är dina framtidsdrömmar?

– Att tjäna så mycket pengar som möjligt men jobba så lite som möjligt.... Nä jag vet faktiskt inte. Jag är 27 år i år och i framtiden ser jag väl familj och kanske inte så mycket modell-jobb, men den dagen den sorgen.


Vilket är ditt senaste köp?

– EN BIL!!! Igår faktiskt. Är så glad.... Och fattig, känns det som.

Här hittar du till Monas blogg!