Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 bevis på att Instagram har förändrat våra liv

Dela på Pinterest
Vad gjorde vi innan Instagram fanns?

Det var fyra år sen appen dök upp i allas smartphones. Och med facit i hand, hur har Instagram egentligen påverkat vår vardag? Vi listar svaren: 

1. Att ständigt ta selfies

Kan ni tänka er att det fanns en tid utan selfies? Nej inte vi heller. För om det är något Instagram har lärt oss är det att använda denna fantastiska teknik. 


2. Att utveckla en stalkersidan

Det bästa med Instagram? Att kunna leta upp vem som helst och kolla igenom alla bilder utan att någon märker det. Om inte personen har en stängd profil så klart, vilket alltid är en lika stor besvikelse. Obs: Var noga med att inte gilla ett foto av misstag genom att dubbelklicka på det för att du vill zooma in. 

3. Att Instagramflörta

"Han gillade tio av mina bilder på Instagram" eller "Hon började följa mig efter att vi sågs i helgen" är kommentarer som inte är helt ovanliga nu för tiden. Appen har helt enkelt skapat vad vi kallar en "Instagramflirt". 


4. Att använda filter

X-PRO ll gör selfien extremt snygg, filtret Hudson ger bra ljus till mysmiddagen och Sierra skapar extra effekt på dagens träningsbild. Frågan är, varför finns det inte filter till alla händelser i livet?

5. Att bli beroende av bekräftelse 

Instagram, vi är tack vare dig helt beroende av bekräftelse. Att sitta och vänta på en like är nämligen inte alls en ovanlig rutin i vardagen.

 

6. Att jämföra oss med andra

Hur va det för tio år sen? Innan ett knapptryck visade hur andras dagar såg ut? Nöjde man sig med den där torra ostmackan till frukost? Struntade man i träningshetsen och hade man en bättre insikt om att allas liv inte är perfekt?

7. Att bli osocial

Något Appen lärt oss? Jo, att bli osocial. För att lägga fokus på att bilden på middagen med tjejerna ska se mysig ut på Instagram är oftast så viktigt så att du glömmer bort att prata...


Läs också: 15 saker du kommer ångra om 15 år