Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

9 saker som dödar stämningen på en första dejt

Dela på Pinterest
Ska du träffa någon för fösta gången? Här är punkterna som skapar stelhet på direkten.

1. Att prata om sitt ex

Din dejt inleder konversationen med meningen "Det här stället gick alltid jag och mitt ex till, det var så mysigt". Ett big no no. 

Mer på Modette: Årets stora livsstilstrender enligt Pinterest 

2. Att betala med kuponger 

Personen du ska träffa envisas med att ni ska besöka en viss restaurang som tydligen "alla måste gå till". När det är dags att betala märker du att anledningen till valet enbart var för att hen ville använda sina Groupon-rabatter.  

3. Att köra en intervju

Från ingenstans tar din träff upp penna och papper och börjar korsförhöra dig med frågor som "När vill du ha barn?" och "Vad är den verkliga meningen i livet för dig?".


Mer på Modette: 7 sätt att tjäna extra pengar 

4. Att vara extremt negativ

Det är dags att hitta en rolig aktivitet som ni ska testa. Men dejten säger nej till alla förslag som du kommer på vilket slutar med att ni går runt och runt i cirklar tills ni hamnar på McDonalds. 

5. Att förvänta sig att dejten ska ta notan

Ni har ätit klart och det är dags att betala. Du märker att ni båda sitter tysta och kollar på varandra. Det har uppstått en inre kamp om vem som ska erbjuda sig att betala. 

Mer på Modette: 7 tillfällen vi alla har snapchattat till våra vänner 

6. Att tindra under dejten

Personen tar upp mobilen med jämna mellanrum och lägger den tillslut på bordet. Då plingar det till och du kan inte råka bli att se vad det står.... "Congratulations you got a match on Tinder".

7. Att ta med sig en vän 

Från ingenstans droppar dejten orden "Jo, min rumskompis hade inget att göra så hen kommer och möter upp oss nu". Stämningen har aldrig varit konstigare.


Mer på Modette: 9 tecken på att du är oprofessionell  

8. Att ta ett bråk med servitören 

Ni har fått väntat på er mat ett tag (högst tio minuter). Helt plötsligt får personen du ska äta middag med nog, stoppar servitören i gången och skäller ut personalen efter noter för att den ännu inte fått något att käka. En riktigt stämningsdödare. 

9. Att glömma bort dejtens namn

Du ber din träff att lägga till dig på Facebook. Hen tvekar och frågar sedan. "Vad hette du nu igen?". Tystnad.