Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

13 tecken på att du är lite för snål

Dela på Pinterest
Ber du dina vänner swisha dig 20 kr, väljer lunchställen efter rabatter och tar med dig egna popcorn på bio? Då måste du läsa den här listan.

1. Att be sina vänner swisha 21 kr

Du antecknar alla småskulder, oavsett summa, som dina vänner är skyldig dig efter att ni lagat middag ihop så att du vet exakt vad de ska swisha dig. Om någon ifrågasätter dig svarar du med meningen "många bäckar små".

2. Att leva sitt liv efter rabatter

Allt du gör bestäms av vart du kan använda dina kuponger från Groupon. 

Mer på Modette: 7 tecken på att du hittat den rätte 

3. Att äta rester från andras tallrikar

Varje gång du och dina vänner är ute och käka så berättar du att du är mätt och bara är med som sällskap. Efter några minuter frågar du en efter en om du får smaka en bit, vilket slutar i att du sedan äter alla rester. 

4. Att glömma plånboken hemma

Det är dags att betala och du droppar återigen meningen "The plånka is at home". Tredje gången på en och samma vecka. 

5. Att envisas med att ringa på facetime

För att slippa telefonräkningen så vill du alltid ringa gratis genom att koppla upp dig på facetime. Och om det inte funkar så skickar du det här smset. 

Mer på Modette: 9 saker som dödar stämningen på en dejt 

6. Att be gästerna betala för en födelsedagsmiddag 

Du fyller 25 och har bjudit in dina bästa vänner på middag för att fira. Efter att ni ätit säger du lite gulligt "Det blir ungefär 50 kr var för middagen". 

7. Att ha kvar prislappen på kläder 

Du köper ett plagg som du verkligen tycker är snyggt till en viktigt middag, du har kvar prislappen och lämnar tillbaka plagget dagen efter du använt det.

8. Att ha med sig egna biopopcorn

Biodags! Alla i ditt umgänge ställer sig i kön för att köpa snacks. Du berättar att du inte ska ha något. Väl inne i salongen tar du nöjt upp din fryspåse fylld av egna popcorn. 


Mer på Modette: 7 sätt att tjäna pengar 

9. Att sätta lappar på allt du äger

Du bor tillsammans med en inneboende och markerar därför all din mat med lapparna "Tillhör ...". För att inte riskera att hen smakar något. 

10. Att köper mataffärens egna cola

Din bästa vän ber dig köpa med en Coca cola till myskvällen. När du väl anländer så har du köpt mataffärens egna variant av drycken för att tjäna tre extra kronor. 

11. Att inte splitta notan

Ni är ett stort gäng som är ute och käkar och har i princip beställt samma rätt. När ni ska betala så vill du ändå inte splitta notan, då du faktiskt tog bordsvatten och de andra mineralvatten. 


Mer på Modette: 17 situationer alla som är 25 känner igen 

12. Att ännu inte ha Spotify premium 

Ingen av dina vänner vill logga in på sin spotify från din dator då de vet att du kommer att använda deras inlogg. 

13. Att alltid prata i telefon när det är dags att betala taxin 

När du och dina vänner åker taxi in till stan så har du räknat ut precis när du ska spela upptagen för att vara den som slipper ta fram kortet.