Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

9 saker du bara känner igen om du är ifrån en småstad

Dela på Pinterest
Är du från en mindre stad? Du kommer du garanterat känna igen dig i den här listan.

1. Den sanna lyckan i högtider

Hemvändardagarna är något alla som bor eller flyttat ifrån en småstad ser framemot. De är heliga. Det är nämligen dagarna då alla samlas på ortens enda klubb, dansar till nostalgiska låtar och stöter på gamla ex, vänner och fiender.


Läs också: 11 grymma anledningar till att alla tjejer borde ha en bästa killkompis

2. Att kämpa lite mer

Känslan av att det finns något annat och större har gjort så att du alltid strävat mot högre höjder, ansträngt dig i skolan och satsat på dina ambitioner. Och även om du inte är precis där du vill vara i dag så har dina småstadskomplex gett dig en rastlöshet som du aldrig kommer att bli av med.

3. Vad riktigt tristess innebär

Ingen har upplevt tristess så som småstadsbor. En händelserik lördagskväll består nämligen av att köra bil genom centrum och kolla om det är något "drag på stan".

4. Frustrationen i att allt tar fem timmar

Det går två bussar om dagen, du känner varenda person på ICA och när du och dina polare ska ut på krogen så är hela kvällen en lång kö till det enda stället som är öppet. När ni väl är inne stänger klubben och kön till stadens kända nattkäk börjar.


Läs också: 11 typer vi alla tagit bort från Facebook

5. Den riktiga innebörden av att "ta ett varv på stan"

När någon säger att hen ska in "till stan" så innebär det att strosa de tio minuter som det tar att gå igenom centrum för att sedan ta en kaffe på fiket i minst tre timmar.

6. Det stenhårda jobbet det krävs för att dölja sin dialekt

Du har tränat i år på att dölja den grova småländskan, skånskan eller norrländskan. Den kommer dock alltid fram så fort du återvänder hem eller slappnar av.

7. Du kollar alltid Google maps

Dina småstadskomplex har nämligen gjort dig livrädd så fort du är i en större stad för att inte verka cool så du smygkollar ständigt på kartan för att kunna gå snabbt och i rätt riktning.


Läs också: 9 beteende du måste ändra för din skull

8. Att inte ha något privatliv

Alla känner alla, har stenkoll på allt och du har historia med minst tio pers varje gång du hamnar på en förfest. Och inte nog med det, alla personer har i princip samma efternamn som du.

9. Det känns som att du har made it bara när du flyttat hemifrån

Att flytta hemifrån och – kanske till och med till en annan större stad har varit ett mål sedan länge. Och när du väl tog, eller kommer att ta steget, så går det inte att beskriva segerkänslan av att äntligen stå på egna ben och starta något eget utanför 50-skyltarna.