Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 sätt att göra löpning enkelt och roligt i sommar

Dela på Pinterest
Tycker du att springrundan är en pina? Läs det här och du får svar på vad du skall göra för att ändra uppfattning.

1. Sakta ner farten

Ibland springer vi oftast snabbare än vad vi klarar av. Det är bättre att du springer i ett långsamt tempo hela vägen än ett snabbt-tempo och ger upp. På så sätt lär vi oss att känna av våran kondition och öva upp den.

2. Tänk på andningen

Det är viktigt att du inte glömmer bort att andas när du springer. Fokusera på att andas lugnt och sansat och stressa inte upp andningen. Det ska komma naturligt.

3. Musik

Innan du ger dig ut på löprundan, gör en lista med bara en massa låtar du älskar och blir peppad av. Det kommer hjälpa dig att vrida på favoritlåten när du är som mest nära på att ge upp.

Läs även: 5 grymma beslut att ta om du vill hålla formen i sommar.

4. Träna styrketräning

Du blir starkare av att lyfta vikter och starkare ben betyder enklare springtur och starkare hjärtprestanda. Så tänk inte ens tanken på att hoppa över ben-passet.

5. Run baby, run

Desto mer du springer desto lättare känns det efter varje gång. Övning ger färdighet. Det blir aldrig enklare, det är du som blir bättre.

6. Glöm inte bort..

Vattnet. Tänk på att ha druckit vatten under hela dagen innan du ger dig iväg ut på joggingtur. Risken annars är att du blir uttorkad eller känner dig yr om du springer ute i solen.

7. Sist men inte minst

Efter varje springtur får du inte glömma bort att stretcha. Det är väldigt viktigt att låta musklerna får strecka ut ordentligt efteråt. Det minskar risken för skador och träningsvärk.


Bilder: Wellandgood, Pinterest