Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

11 saker du lär dig av att flytta ihop med din kärlek

Dela på Pinterest
Tagit steget och flyttat ihop? Grattis! Vi listar ett gäng grejer som kommer som ett brev på posten när man blir sambos. Känner du igen dig?

1. Du blir helt bekväm med hen

Bor ni med varandra måste ni till slut släppa på era spärrar. Det kan vara läskigt till en början men tro oss, att känna sig fullkomligt bekväm med partnern är svårslaget.

Läs även: Josefin och Vanja: fråga – svar

2. Ni lär känna varandra utan och innan

De saker du missat förut blir plötsligt väldigt tydliga. Hen kanske tycker det är superviktigt med att hålla perfekt ordning i kylen, eller att söndag är lika med tvättdag. Oavsett, är det inte mysigt att känna till allt om din älskling?

3. Ni får kompromissa med inredningen

Den där dösnygga ananaslampan kanske är ett big no no för din bättre hälft. Vi vet att det smärtar att ge upp sina inredningsfavoriter men samtidigt, det finns ju inget finare än när er gemensamma inredningsstil smyger sig fram.

4. Du slutar bry dig om småsaker

För att inte gå varandra på nerverna får ni lära er att välja era strider. Och hur skönt är det egentligen inte med ett förhållande utan smågnabb?


Läs också: 7 saker du borde tacka din första kärlek för

5. Varje kväll blir plötsligt mysig

Sambolivet – där varje natt är som en sleepover. Snart kommer du inte kunna somna utan sambons armar omkring dig. Snabbare än du tror vänjer du dig också vid att hen snor täcket varje natt.

6. Det är viktigt att hänga med andra också

Glöm inte att det är viktigt att sakna varandra också ibland!

7. Småsaker du aldrig tänkt på innan

Var kommer egentligen alla kaffekoppar ifrån? Vem har strösslat strumpor över hela lägenheten? Boven i dramat är antagligen din sambo.

8. Maten försvinner mystiskt

Snabbt får du lägga vantarna på de där goda resterna innan de ryker. Samtidigt känns det som att ni springer till affären i tid och otid för att mjölken har tagit slut. Välkommen till sambolivet.


Läs även: Här är Khloé Kardashians galna träningsgarderob

9. Hur mycket småsaker det går att samla på sig…

…och framför allt, hur mycket skit hen kan samla på sig. Seriöst, vem sparar egentligen skolarbeten från femte klass?

10. Chansen för att någon lagar middag åt dig blir mycket större

Du vet vad vi snackar om, du kommer hem från skolan eller jobbet, alldeles slut efter dagen som gått. Vem orkar egentligen ställa sig och laga mat? Med en sambo blir chanserna för att få lite lyxig service då och då större. Ja tack!

11. Du har alltid någon att prata med

Glöm de ensamma kvällarna där du suktar efter sällskap men alla vänner är upptagna, nu har du plötsligt alltid sällskap. Behöver du spy galla över den dåliga dagen? Och behöver du någon att fira framgångarna med? Inga problem.


Läs också: 7 sätt att få ut det sista av sommaren med ditt tjejgäng


Av: Rebecca Lindh