Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 tips! Så får du drömjobbet – utan utbildning

Dela på Pinterest
Det kan vara svårt att nå drömyrket utan utbildning. Men det går! Här är bästa tipsen till dig som vill ha ett roligt jobb, men inte är lika sugen på att plugga.

1. Var beredd på att kämpa stenhårt

Det kommer vara svårt och du kommer behöva ge allt för att lyckas. Var beredd på att ibland offra roligare saker för att du måste jobba och var beredd på att kämpa väldigt hårt!

2. Ge aldrig upp efter ett nej

Du kommer få många nej. Sedan några nej till. Sedan förmodligen ett nej till – innan någon säger ja. Låt inte ett nej stoppa dig!

3. Lär dig det som krävs

Kolla vilka kunskaper som krävs för det jobb du önskar och försök lära dig dem på egen hand. Söker du ett jobb där Photoshop används, lär dig det! Söker du jobb på konditori, lär dig allt om bakning.


Läs även 15 saker du måste göra för att bli framgångsrik

4. Sök praktik!

Praktik är ett jättebra sätt att få in en fot i den bransch eller på det företag du vill jobba. Sök praktik och utnyttja tiden på din praktikplats. Visa vad du kan, nätverka och passa på att ställa många frågor.

5. Visa ditt intresse!

Var tydlig med att du verkligen har en vilja och en passion för yrket när du söker jobb. Visa arbetstagare vad du kan och varför de bör anställa dig. Vill du till exempel bli journalist, skicka in din krönika till olika tidningar.

6. Ta vara på den arbetsplats du är på nu

Du lär dig något av alla jobb. Se till att utnyttja möjligheterna på det jobb du har nu. Vad kan du lära dig där som kan ta dig till nästa jobb eller vad skulle du kunna få för ansvarsområde som ger kunskap inför framtida arbeten? Har du till exempel en dröm om att arbeta med marknadsföring men nu jobbar på café, be att få lära dig om hur företaget ser på marknadsföring och föreslå en reklamkampanj du vill ansvara för.

7. Säg din dröm högt!

Berätta för folk vad du vill göra. Ju fler du pratar med desto större är chansen att du träffar någon som kan hjälpa dig vidare.


Bildkälla Josefin Dahlberg Vanja Wikström

Gilla Modette på Facebook!