Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Sofi Fahrman: "Pusha, hylla och lyft varandra"

1 av 1

Dela på Pinterest
Sofi Fahrman är Essies nya ambassadör. I samband med lanseringen av hennes utvalda favoritlack fick Modette en pratstund med denna inspirerande powerkvinna!

Berätta om din kollektion!

– När jag fick frågan att välja ut sex nyanser visste jag direkt vilka det skulle vara. Det var bara att gå till badrumsskåpet och plocka fram de som stod längst fram. Jag ser på dem som nagellackens basgarderob. Har du dessa sex nyanser, är du all set.

Vilket av lacken är din absoluta favorit?

– Kollektionen består av allt från en naturlig beige ton till en mörk bordeaux. Om jag skulle välja en favorit blir det just det beiga lacket Ballet Slippers. Det fungerar i alla sammanhang.


Läs även Michaela Forni "Njut när det är fint och bit ihop när det är fult"

Vad ser du för nageltrender i vår?

– Att man vågar experimentera och ta ut svängarna lite! Du kan göra en ny take på en fransk manikyr, en diagonal linje på nageln eller måla en accentfärg på en av naglarna. Jag tycker man ska köpa två nyanser som ligger ganska nära varandra och sätta en av dem som accentfärg.

Vilken är trendfärgen på naglar just nu?

– På färgsidan skulle jag absolut säga sandiga beiga färger. Det känns supersnyggt! Det trendigaste lacket i min kollektion är Sand Tropez.

Vilken färg fungerar alltid?

– Rött är klassiskt, kvinnligt och stilrent. En inte för lång nagel med perfekt röd manikyr kommer jag aldrig någonsin att tacka nej till.


Läs även Cecilia Blankens: "Våga veta ditt värde – du förtjänar det bästa"

Vad är dina bästa skönhetstips?

– Jag tror på less is more. Grunden är viktigast. Satsa på solskyddsfaktor, lite brunpuder på kinderna och en bra fuktkräm. Jag får nästan en allergisk reaktion när jag hör ordet contouring, det är totala motsatsen till mig. Jag tror på det naturliga och att man inte ska förvandla sig till något man inte är.

Vilka skönhetsprodukter kan du inte leva utan?

– Jag tycker om alla produkter som ger glow. Men när jag är ute och reser och sminkväskan inte kommer fram är det snarare min parfym jag saknar än olika skönhetsprodukter. Parfymen Santal 33 från Le Labo vill jag inte leva utan.


Läs Sofis blogg här!

Vad är ditt bästa tips för att hitta sin stil?

– Jag tror att man måste experimentera lite. Det är nästan som att driva en business. Det är inte en spikrak väg uppåt, utan du kommer göra lite misstag längs vägen. Det kommer forma och finslipa det som sedan blir din perfekta stil.

Vem är din största inspirationskälla?

– Det här är världens klyscha, men Jane Birkin. Jag älskar allt det enkla – att gå utan behå och att ett par jeans och några enkla smycken är det enda du behöver.

Vad vill du ge för råd till unga tjejer?

– Att pusha varandra! Hylla och lyft varandra och konkurrera inte för mycket. Snacka upp varandra istället för att snacka ner. Jag älskar allt som går under paraplyet empower women!

Bildkälla Sofi Farhman Josefine Lundhall

Gilla Modette på Facebook!