Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

9 saker som händer när du bli vuxen – du aldrig trodde skulle hända

Dela på Pinterest
Att bli äldre innebär många nya insikter. Vi listar nio sanningar du garanterat kommer känna igen om att bli vuxen.

1. Du kör förbi din gamla skola och gråter

Känslan av skoltröttheten på gymnasiet är som bortblåst och du blir helt plötsligt rörd av att tänka på alla fina upplevelser du har haft där.

2. Du kollar din mejl mer än din Facebook

Du vågar inte riskera att ännu ett viktigt mejl försvinner i det svarta hålet, även kallat din mejlkorg. Därför rensar och organiserar du ditt mejlkonto som om det vore ditt jobb. Facebook och andra sociala medier kommer längre ner på prioriteringslistan.

Läs även 20 tecken på att du är en bra bit över 20

3. Du kan inte gå ut två dagar i rad

Nu för tiden kräver en utgång rejäl planering. Du bör ha minst två lediga dagar till godo efter en festkväll eftersom du aldrig vet hur kroppen reagerar efter en natt ute på krogen.

4. Känslan av att gå och lägga sig innan tio

När du var yngre fanns det inte på kartan att somna innan elva på kvällen. Nu för tiden kan du istället inte tänka dig något lyxigare än att få krypa ner under täcket tidigt. Skönhetssömn? Ja tack!

5. Du väljer myskvällar framför utekvällar

Nu för tiden kan du inte tänka dig något mysigare än att krypa upp i soffan en fredagskväll. En bra film, dina tjejkompisar, snacks och kvällen är räddad!


Läs även 7 bevis på att åldersskillnad inte har någon betydelse

6. Ditt sparkonto är hetaste diskussionsämnet

Efter flera år i arbetslivet har du nu faktiskt ett sparkonto att skryta med, vem kunde tro det när du var ung och varje dag längtade efter studiebidraget?

7. Din lön går till saker som inte är kläder

Hyra, tv-abonemang, bredband och försäkringar. Du ser med avundsjuka tillbaka på ditt 17-åriga jag som kunde lägga alla pengar på roliga saker som smink, kläder och godis.

8. Du njuter av att spendera tid i mataffären

Att botanisera kring hyllorna på Ica är som massage för själen. Du väljer soltorkade tomater med omsorg och spenderar gärna tio minuter extra i charken för att hinna provsmaka alla nya ostar!

9. Du tar det mesta med en klackspark

Vad gör det egentligen om du råkade säga något konstigt till den där killen på jobbet? Eller om du stolt uppskattar soffmyset framför en utekväll? Att bli äldre handlar också om att våga prioritera sig själv, vilket i längden kommer göra att du mår så mycket bättre än ditt yngre jag.


Läs även 7 saker du kommer ångra att du inte gjort tidigare

Av: Elin Nilsson

Bildkälla Manrepeller

Gilla Modette på Facebook!