Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 enkla tips för att bli piggare

Dela på Pinterest
Känner du dig ofta trött? Vi listar våra bästa tips för att få mer energi och bota trötthet!

1. Tänk dig pigg

Dina tankar spelar stor roll för hur du mår. Försök därför vända på negativa tankar om att du är trött. Lägg istället energi på exempelvis alla roliga saker som du ska få uppleva idag.

2. Träna

Visst, du kan känna dig trött för stunden under ett träningspass, men i längden får du massa härlig energi av att träna. Du blir pigg, glad och stark! Om du inte är sugen på att träna hårt kanske du kan ta en promenad på lunchen? Den friska luften kommer absolut göra dig piggare.

3. Frossa i vitaminer

Det är vanligt att vi som bor i Sverige har brist på exempelvis D-vitamin under vinterhalvåret, vilket kan göra att du har mindre energi. Se till att äta en vitaminrik och balanserad kost så du får i dig de vitaminer du behöver för att orka. Dags för vitaminboost!


Läs även 7 saker vi gör som egentligen betyder "jag älskar dig"

4. Klä dig i röda färger

Rött är en så kallad signalfärg, som gör oss mer uppmärksamma och vakna. Så, testa att klä dig i röda kläder eller inred hemmet i rött och se om det ger dig mer energi!

5. Meditera

Meditation är ett superbra knep för dig som behöver slappna av både kroppsligt och mentalt, vilket är ett bra sätt att samla kraft och energi. Meditera en stund varje dag, så kommer du känna dig mycket piggare.

6. Sov gott

Om du ska orka vara pigg på dagen, krävs det att du har sovit bra under natten. Välj säng, kudde och täcke som du verkligen sover gott i och se till att lägga dig i tid på kvällen, så att din kropp får tillräckligt många timmars sömn.

7. Skratta mycket!

Vem blir inte piggare av att skratta!? Ring en kompis som du alltid har kul med eller se ett roligt klipp på YouTube. Du kommer garanterat känna dig piggare efteråt!


Bildkälla Josefin Dahlberg Ida-Marie Isaksson

Gilla Modette på Facebook!