Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Hanna Stefansson: "Livet är upp och ner – även om man mest visar upp i bloggen"

Dela på Pinterest
VECKANS PEPP! Varje vecka pratar vi med en inspirerande kvinna om självkänsla och välmående. Dags för ursköna Hanna Stefansson!

Vad får dig alltid glad?

– Skratt. Både från okända människor på tunnelbanan men speciellt från mina vänner och familj. Och när himlen är alldeles blå då känns det inte som man kan vara något annat än glad. Jag tror jag är glad största delen av alla dagar, det är en av mina bästa egenskaper.

Vad gör du för att stärka din självkänsla?

– Jag struntar helt i dåliga tankar. Så fort mina tankar går i den banan så stoppar jag det. De tar bara massa energi och tynger ner en. Helt i onödan. Lägger man fokus på negativa saker så blir man ofta negativ själv. Det gäller att fokusera på det positiva med en själv för då kommer folk runt omkring en också göra det. Man måste stå upp för sig själv.


Läs även Sofi Farhman: "Pusha, hylla och lyft varandra"

När tycker du att livet känns tungt?

– När jag sovit för lite eller inte ätit på länge. Men när jag känner så, så brukar jag tänka på hur mycket värre det kunde varit, hur många som har det värre och då blir jag arg på mig själv istället och fokuserar på rätt saker.

Har eller har du haft prestationsångest? Hur tacklar du i så fall det?

– Ibland har jag det, ibland inte. När jag tävlade i friidrott när jag var barn hade jag noll tävlingsanda och prestationsångest, jag tyckte det var lika kul att komma sist som först. Men i gymnasiet satte jag väldigt hög press på mig själv, allt som inte var MVG var kasst. Senaste året hade jag väldigt mycket som jag ville skulle bli bra och som jag ville hinna med. Det går till en början men till slut tvingas man ta hand om sig själv och känna efter vad det egentligen är som är så himla viktigt. Det viktigaste tycker jag är att göra saker för att man själv vill det och inte för att man tror att andra tycker man borde.


Läs även Cecilia Blankens: "Våga veta ditt värde – du förtjänar det bästa"

Vad gör du för att vända en deppig dag?

– Jag mutar mig själv som ett barn. Ger mig själv någon sorts morot. Ibland får vissa dagar vara lite deppiga. Det kan vara bra att gråta och tycka synd om sig själv lite. Det viktiga är bara att man kan rycka upp sig själv och inte fastnar i det dåliga för länge.

Det är många unga tjejer som ser upp till dig, vad vill du säga till alla dem?

– Att det alltid är upp och ner i livet även om man mest visar upp i bloggen.


Läs även Michaela Forni: "Njut när det är fint och bit ihop när det är fult"

Vem ser du upp till och varför?

– Jag ser upp till en massa tjejer och killar. Jag har helt tagit bort avundsjuka och missunnsamhet ur mitt tankesätt. Jag får istället massa energi och glädje av alla coola och roliga personer runt omkring mig av deras framgångar, glädje och äventyr. Jag ser upp till min familj och mina vänner. Alla som ger mig energi och motivation.

Vad är ditt bästa råd till unga tjejer?

– Var modig och snäll då vinner du alltid i längden.

Läs Hannas blogg här!

Gilla Modette på Facebook!