Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 tips! Så utstrålar du självsäkerhet – även när du är nervös

Dela på Pinterest
Är du nervös inför en presentation du ska hålla eller kanske en arbetsintervju? Här är fem tips som får alla att se självsäkra ut.

1. Ha ögonkontakt

Hur nervös du än är, försök att inte titta bort eller titta ner i golvet när du pratar. Att ha ögonkontakt signalerar att du är bekväm. Det kan kännas både jobbigt och skrämmande, men det gör så otroligt mycket för intrycket, så försök!

2. Tänk på hållningen

Kroppsspråket säger så mycket. En rak hållning signalerar självsäkerhet. Tänk på att sträcka på dig både när du står och sitter.


Läs även 7 tecken på att din partner är beroende av dig

3. Sluta pilla på saker

Det är lätt att börja fingra på saker när man blir nervös. Du kanske alltid pillar i håret, på örhänget eller på skjortknapparna. Försök att låta bli det. Det tar lätt fokus från det du säger och blir det enda som den du pratar med tänker på.

4. Prata långsamt

Vi är många som pratar snabbt när vi blir nervösa. Det utstrålar inte bara nervositet utan gör också att andra har svårt att hänga med. Lugna ner tempot lite. Och var inte rädd att ta pauser, eller tänka efter en stund innan du svarar på en fråga.

5. Var dig själv!

Låtsas inte att du är någon annan utan våga visa vem du är! Det kommer ta dig långt. För du är grym!


Bildkälla TaneshaAwashti.com Jadore-Fashion.com LikeTheYoghurt.com

Gilla Modette på Facebook!