Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Att vara kär i en douche – en kamp mellan hjärtat och hjärnan

1 av 2

2 av 2

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Sara Lund skriver om att vara fast i en destruktiv relation som är helt perfekt och åt helvete på samma gång.

Du önskar att du kunde blunda, skaka av dig känslorna och gå vidare. Du önskar att du aldrig hade träffat honom – samtidigt drömmer du om att han ska bli din.

”Skit i honom. Han är en idiot. Han förtjänar inte dig”.

Orden ekar i ditt huvud medan fingrarna kliar – du vill skriva, du vill höra av dig. Du vill ha honom och aldrig mer se honom på samma gång. Det är en ständig kamp mellan hjärtat och hjärnan, förnuft och fullständig kaos.

Du skickar iväg ett sms. Du kastar bort telefonen i ren frustation för att förneka det du precis gjorde. Han svarar inte på flera timmar och dina tankar exploderar – du bestämmer dig för att aldrig prata med honom igen. Flera timmar senare plingar telefonen till, det är han. "Han får en chans till" tänker du och och svarar med ett leende. Den ständiga kampen mellan hjärtat och hjärnan, hela tiden.

Dessa killar. De bryr sig inte ett skit om oss men lyckas ändå få oss att känna oss speciella. De vill ses och ha sex men aldrig umgås. De vill inte utveckla en relation men inte heller släppa taget. De får oss att må löjligt bra men också hysteriskt dåligt. De får oss att blunda för andra killar samtidigt som de har andra tjejer. De är definitionen av douchebags, dessa killar.

Du ligger där på natten och väntar på smset som aldrig kommer. Du tråkar ut dina vänner med historier om honom. Du bestämmer dig för att aldrig träffa honom igen – sedan vaknar du bredvid honom, igen.

Du är inte ensam, för vi är många som har varit där. Fast i en sorts relation som går runt i cirklar, en relation som hela tiden tar ett steg framåt och två steg bakåt, en destruktiv relation som är helt perfekt och åt helvete på samma gång.

För det är något speciellt med att bli kär i en douchebag. Du vill att han ska vilja bli din, men du vet att du aldrig kommer bli hans.

För innerst inne vet du att dina vänner har rätt – en dag kommer han att inse att han förlorade en diamant när han var upptagen med att samla stenar.


Vill du få din krönika publicerad på Modette? Skicka in den till redaktionen@modette.se.

Gilla Modette på Facebook!