Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför blir du lyckligare om du spelar musik hemma

1 av 3

Du kommer få mer saker gjorda.
2 av 3

Du kommer få mer saker gjorda.

...och du blir mycket lyckligare!
3 av 3

...och du blir mycket lyckligare!

Dela på Pinterest
Du kommer ha mer sex och du blir mer hälsosam. Här är några anledningar att lyssna på hög musik hemma varje dag!

En undersökning som Sonos har gjort visar att det finns en sak som gör oss lyckligare – nämligen att spela musik. I studien, där 30 000 människor från åtta olika länder medverkade, undersöktes hur vi påverkas av att spela hög musik hemma. Det visade sig att musiken har en stor positiv påverkan på oss människor.

Enligt undersökningen kommer du få ett härligare liv om du lyssnar på hög musik, bland annat genom att...


1. Du kommer ha mer sex

Ett hem där det spelas musik är enligt studien även ett hem där man har mer sex. Undersökningen visade att människor som lyssnar på musik med deras partners hade 67 procent mer sex än de som inte gör det. Dessa personer upplevde också sina relationer som starkare och de spenderade mer tid tillsammans med den de älskar.

2. Du kommer bli lyckligare

Studien visade även att de som lyssnade på musik hemma kände sig lyckligare och mer älskade än innan.


Läs även Meningar du ska säga till dig själv – som kommer förändra ditt liv

3. Du kommer börja laga mer mat

Lagar du mat alldeles för sällan? Det kanske beror på att du inte lyssnar tillräckligt mycket på musik hemma? 50 procent av deltagarna i studien menade att det var mycket lättare och roligare att laga mat när de lyssnade på musik samtidigt. Därför lagade de mat mycket oftare!

4. Du kommer få saker gjorda

Studien visade också att du kommer få mer gjort om du börjar lyssna på musik. Hela 83 procent av de medverkande upptäckte att det var så mycket lättare att till exempel ta tag i att diska, städa och tvätta när de lyssnade på musik, än när det var tyst.

5. Du blir mer hälsosam

Studien visade slutligen att människor blev mer aktiva när de lyssnade på musik. Antalet steg som personerna tog ökade med två procent. Så, vad väntar du på? Sätt på musiken nu!


Läs även Det här ska du säga i sängen – om du vill ha bättre sex

Källa Elite Daily

Bildkälla Josefin Dahlberg Josefin Lundhall Emma Blomberg

Gilla Modette på Facebook!