Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 anledningar till att inte träffa ditt ex

1 av 4

Det kommer röra upp gamla känslor.
2 av 4

Det kommer röra upp gamla känslor.

Det blir svårt för er att veta hur ni ska umgås.
3 av 4

Det blir svårt för er att veta hur ni ska umgås.

Skulle du vara bekväm med om din partner träffade sitt ex?
4 av 4

Skulle du vara bekväm med om din partner träffade sitt ex?

Dela på Pinterest
En oskyldig fika kan väl inte göra någonting – eller?

1. Ni gjorde slut av en anledning

Tänk på alla de gånger du tvivlade på om förhållandet var bra eller ej. Varje gång du kände att "det här funkar inte". Det tog slut av en anledning – och det har inte förändrats. Om ni fortsätter att träffas riskerar du att bli besviken på nytt.

2. Du ska gå vidare

Oavsett om du har gått vidare eller inte – ju mer du går tillbaka till ditt ex desto lättare blir du emotionellt upphängd igen. Det kommer förmodligen göra att du missar nya spännande personer från att komma in i ditt liv.


Läs även 5 komplimanger alla tjejer vill höra från killar

3. Det kommer röra upp gamla känslor

Det kan kännas lockande att bara ses över en fika som vänner. Men personen kommer förmodligen alltid att ha en speciell plats i ditt hjärta. Och ju mer ni ses desto svårare blir det att veta vart gränsen går för hur ni ska umgås.

4. Det kan bli jobbigt för din nuvarande partner

Det är bara att sätta sig in i tanken själv. Om du skulle tycka att det var jobbigt att din partner träffade sitt ex, kanske inte du ska göra det heller.

5. Att uppleva separationen baklänges

Att göra slut är jättejobbigt och lämnar oftast en stor sorg. Ni har redan tagit ett beslut, och bestämt er för att skiljas åt. Fortsätter ni att träffas finns risk för förvirring. Såren kanske rivs upp på nytt och du har svårt för att läka. Lite som att dra bort ett plåster. Antingen gör man det fort eller så drar man ut på det. Vad väljer du?

Läs även 5 bevis på att du alltid klarar mer än du tror

Läs även Så stöttar du en vän som går igenom ett breakup

Gilla Modette på Facebook!