Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Saker alla tjejer tvingas uppleva under en utekväll – sluta nu killar!

1 av 3

Att bli tafsad på.
2 av 3

Att bli tafsad på.

Att tvingas vara rädda när vi går hem.
3 av 3

Att tvingas vara rädda när vi går hem.

Dela på Pinterest
Det här är vad vi tjejer tvingas vara med om när vi går ut. Det är verkligen inte okej!

1. Stirret

Vilken tjej skulle ställa sig och stirra ut en kille? Ingen! Men tyvärr är detta något som vi tjejer tvingas utstå flera gånger under en utekväll. Helt sjukt!

2. Att bli tafsad på

Rumpa, bröst, lår, ryggslut eller mellan benen. Att det finns killar som tycker det är okej att tafsa på tjejer är ofattbart. Ändå är det något som vi får vara med om nästan varje gång vi går ut och festar.


Läs även 11 saker tjejer får stå ut med som killar inte kan förstå

3. Att en kille dansar in i ringen

Om vi tjejer står i en ring på dansgolvet kanske det är för att vi vill hänga med varandra. Men det händer om och om igen att en kille "crashar" ringen och ska göra en liten enmansshow mitt i, och det är oftast irriterande att ni tar er friheten utan att först fråga.

4. Att en kille går förbi och "råkar" ta på oss

Att män ser detta som ett tillfälle att få komma nära och passar på att ta på oss – i sidan eller på magen – händer så ofta. Vi tjejer klarar av att inte tafsa när vi hamnar i samma situation, varför gör inte ni män det?

5. Utstå skällsord när vi inte är intresserade

Att bli kallad hora, slampa eller tråkig och stel, när man dissar en kille som flirtar, är inte okej. Det är aldrig okej. Lär er att ta ett nej, killar!

6. Att killar tar för givet vad som ska hända om de bjuder på en drink

Att killar insisterar på att betala för det man precis har beställt i baren och sedan ger en sur min när man säger att man ska gå tillbaka till sitt tjejgäng. Som att de har tagit för givet att nu när de har bjussat på 69 spänn har de rätten till dig i en eller två timmar. Så tröttsamt!

7. Att vara rädd när man går hem

Att krampaktigt hålla nycklarna i ena handen och mobilen i andra, samtidigt som man försöker scanna av sin omgivning. Hela tiden beredd på att kvällen kan avslutas på ett hemskt sätt...Att vi tjejer får utstå det här när vi ska gå ut och ha kul är helt sjukt. Vi peppar hela kvällen för att ha roligt tillsammans och så är det detta vi får uppleva. Tjejer gör inte så här mot killar. Så varför gör ni killar det mot oss?

Att bli smiskad på rumpan eller kallad för slampa är aldrig okej! Därför måste vi våga säga till varje gång det händer. Nu sätter vi ner foten, tjejer. Tillsammans är vi starka!


Läs även 11 löften alla män borde ge – för tjejers skull

Läs även Varför blir ni män så kränkta? Snälla hjälp mig att förstå

Bildkälla Fake-Leather.com HarperAndHarley.com

Gilla Modette på Facebook!