Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Zara Larsson: "Jag får väl hata män om jag vill"

Hata män, åsikter, Zara Larsson
1 av 5

"Jag får väl hata män om jag vill" säger Zara Larsson.

2 av 5

Zara vill kunna säga vad hon vill utan att få kommentarer.

3 av 5

Hon beskriver skillnaden mellan män och kvinnor i musikbranschen.

4 av 5

"Jag tycker dock att jag har blivit lite bättre på att förklara mig på dagisnivå, för det krävs ibland för att somliga ska förstå mitt budskap".

Intervju, åsikter, Zara Larsson
5 av 5

Zara Larsson och Modettes Madeleine.

Dela på Pinterest
Modette träffade grymma Zara Larsson och pratade om hur viktigt det är med feminism och varför manshat inte är skadligt.

Varför är feminism viktigt för dig?

– Feminism måste verkligen uppmärksammas i musikbranschen. Där kan det vara ett hårt klimat som kvinna. Jag vill kunna göra den musik jag vill, ha på mig det jag vill och kunna säga det jag säger utan att någon ska sätta sig på mig eller säga "men lilla gumman då". Medan män kan sjunga saker som "hoes here and there", "the hoes ain't loyal" eller "bitches" i sina låtar, får man som tjej inte äga sin egen sexualitet.


Läs även Testa här! Hur mycket kan du om Zara Larsson

Hur hanterar du allt näthat du får?

– Jag blir arg och skriver ofta arga inlägg på min blogg. Men på senare tid har jag tänkt att jag borde tänka mer på vem jag faktiskt vill säga de här sakerna till. Det är lätt att djupdyka i ämnet när man vill göra sin röst hörd. Men det finns faktiskt folk som inte ens vet vad patriarkat betyder! Om jag då använder för svåra ord, kanske jag bara pratar till dem som redan har förstått, och att de som jag vill ska förstå mitt budskap kanske inte riktigt hänger med. Jag tycker dock att jag har blivit lite bättre på att förklara mig på dagisnivå, för det krävs ibland för att somliga ska förstå mitt budskap.


Läs även 9 meningar vi tjejer hatar att höra från killar

Skulle du vilja säga något till alla som näthatar dig?

– Nej. Det är bara synd om dem.

Vad är din syn på manshat?

– Jag får väl hata män om jag vill. Haha! Jag tror inte att det är skadligt alls. Det är klart att det leder ju ingenstans och det är ju en tråkig grej. Jämställdheten blir varken bättre eller sämre egentligen och inget kommer förändras av manshat, men jag tycker att det är en sund reaktion. Jag tror inte det ökar klyftan mellan könen utan att det däremot uppmärksammar klyftan. Manshatet är ett svar, liksom. Jag hatar ju inte män som individer, och jag hoppas att folk har förstått det. Jag tycker bara att det är jättetråkigt med patriarkat och machokultur. Det är bajs, helt enkelt.


Läs även Zara Larsson: "Aknen gör att jag inte går ut osminkad"

Läs även Zara Larsson: "Jag undrar ofta vad andra ska tycka om mig"

Läs även Därför vill män inte kalla sig feminister

Bilder Zara Larsson Josefin Lundhall

Av: Madeleine Jönsson

Gilla Modette på Facebook!