Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Tinder är det sämsta som hänt oss singlar

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Sara Lund skriver om hur sociala medier förstört jakten på kärlek och att det inte är en slump att vi alltid går tillbaka till samma typ av kille.

Vi drömmer om kärlek, vi singlar. Vi drömmer om att råka springa in i någon på stan och bli hopplöst förälskade. Vi drömmer om allt det där vi ser på film. Men verkligheten är så annorlunda.

Jakten på kärlek har blivit ett ytligt spel där sociala medier sätter reglerna och likes betyder mer än ord.

Jag tar upp telefonen, trycker på appen med en stor eldflamma, Tinder. Jag är on, redo att hitta kärleken.

Redan innan jag får napp sätter jag begränsningar på mitt sökande. Jag sätter killarna i fack – vad vill jag ha, vad vill jag inte ha? Ålder, avstånd, intressen, gemensamma vänner, utseende – jag begränsar sökningen efter det jag tror passar mig.

Jag swipar. Vänster, vänster, höger. It’s a match!

Han frågar vilken klubb jag ska till i kväll, sedan ses vi på dansgolvet.

Dagen efter vaknar jag upp och undrar varför jag alltid träffar douchebags, varför jag aldrig kan hitta den där kärleken som jag vet finns där ute. Jag gör det enkelt för mig och skyller på killarna – jag träffar alltid samma typ av kille, de liksom dras till mig.

Men i själva verket är det jag som hittar dem. Jag swipar höger på samma typ av killar gång på gång, jag ger ingen annan utrymme – för jag väljer redan från början vilken typ av kille jag vill ha.

Sociala medier är det sämsta som hänt oss singlar.

Istället för att flirta trycker vi på like, istället för att dejta pratar vi på snapchat, istället för att träffas i verkligheten sitter vi bakom våra skärmar och swipar till oss en matchning – vi försöker tvinga till oss kärlek med hjälp av en telefon. Sedan står vi där och tänker ”Varför hittar inte jag kärleken?”.

Kärlek handlar om personkemi, men sociala medier handlar om ytlighet. Vi har gått från att ge kärlek i verkligheten till att ge likes på Instagram – hur jävla sjukt är inte det?


Vill du få din krönika publicerad på Modette? Skicka in den tillsammans med en bild på dig till redaktionen@modette.se.

Läs även Att vara kär i en douche – en ständig kamp mellan hjärtat och hjärnan

Gilla Modette på Facebook!