Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Det här ska du göra innan du fyller 30 – om du vill bli framgångsrik

1 av 4

Våga ringa det läskiga samtalet – vad är det värsta som kan hända?
2 av 4

Våga ringa det läskiga samtalet – vad är det värsta som kan hända?

Våga be om hjälp – du kommer att utvecklas!
3 av 4

Våga be om hjälp – du kommer att utvecklas!

Du får kanske inte drömjobbet på stört, men du kommer komma dit. Sluta aldrig drömma och sluta aldrig försöka!
4 av 4

Du får kanske inte drömjobbet på stört, men du kommer komma dit. Sluta aldrig drömma och sluta aldrig försöka!

Dela på Pinterest
Vill du boosta din karriär innan du fyller 30? Här är sju enkla tips för framgång!

1. Gå och mingla på event

Det känns kanske lite läskigt första gången – särskilt om du går själv. Men ju mer du tränar, desto större vana och mer bekväm blir du. Öva på en inledande beskrivning av dig själv och vad du pluggar/jobbar med, och låt sedan samtalet föra dit det vill. Vem vet, kanske finns där någon som söker en person som du. Att bygga sig ett nätverk är avgörande för karriären.

2. Bygg upp din profil på Linkedin

Har du inte Linkedin? Skaffa det i så fall redan idag! Linkedin är den perfekta plattformen för att lägga till kontakterna du träffade på minglet, arbetskollegor eller hitta nya personer du vill ha i ditt nätverk. Lägg upp dina kompetenser och var inte rädd för att be tidigare arbetsgivare eller handledare att skriva ett omdöme om dig. Det stärker din profil!

3...och kolla över dina andra sociala medier

De där festbilderna från gymnasiet när du skuttar runt med någon annans behå på huvudet – radera. Eller göm dem med privata inställningar. Gå igenom alla typer av bilder som inte gynnar din karriär.


Läs även 5 saker framgångsrika personer aldrig gör

4. Gå utanför din comfort zone

Våga utmana dina rädslor – oavsett om det är att be din chef om direkt feedback, ringa det jobbiga samtalet eller söka jobbet du alltid har drömt om. Även om du inte lyckas direkt, så kommer du en dag att göra det. Om du slutar försöka – hur ska du då kunna utvecklas?

5. Våga be om hjälp

Vi tenderar lätt att vilja visa att vi redan kan allt, och löser allt själva. Men gör vi alltid så missar vi många möjligheter på vägen. Har du kanske fått en jobbmöjlighet i en ny stad och söker boende? Våga prata om att du söker lägenhet – och inte bara med folk i din närhet. Plötsligt kanske det står någon där på minglet eller festen som vet någon som känner någon.

6. Stanna inte för länge på samma arbetsplats

Ser du utvecklingsmöjligheter ska du givetvis stanna kvar så länge du drivs av jobbet, men gör du inte det – sök dig vidare!

7. Prata om dina drömmar

Var inte rädd för att prata med andra om vad dina största drömmar är i livet. Vilket drömjobb du har eller personer du skulle vilja träffa. Likt föregående punkt vet man aldrig vilka kontakter och kontakter andra har. Någon kanske har sett en jobbannons du har missat som vore perfekt för dig!


Läs även Så gör du för att komma igång med pluggandet

Läs även Bevisen på att Victoria borde vara allas förebild

Bildkälla Stella Pictures

Gilla Modette på Facebook!