Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Får du skit på jobbet? Då måste du läsa det här

Dela på Pinterest
Att ta emot kritik på jobbet eller i skolan kan kännas riktigt jobbigt. Vi ger dig våra fem bästa tips på hur du ska ta emot kritiken på bästa sätt och vända det till något positivt!

1. Se till att du förstår kritiken
Det är viktigt att lyssna på den kritik man får, men framförallt är det viktigt att förstå den. Det kan vara svårt att göra det i samma sekund man får den, boka då ett uppföljande möte så du verkligen förstår!

2. Ta kritiken med en nypa salt
Ibland ska du inte ta åt dig all kritik du får. Det kan hända att den som ger dig kritik har en dålig dag och väljer att lägga över det på dig. Välj noga ut vad du ska ta åt dig och inte!

3. Blanda inte ihop feedback och kritik
Det är viktigt att skilja på feedback och kritik! Att få tips på hur man kan förbättra något kallas feedback, inte kritik. Det handlar alltså om någon som vill att du ska utvecklas – hur fantastiskt är inte det?!

4. Ta det inte personligt
Detta är lättare sagt än gjort, men försök att inte ta kritiken personligt. Din chef eller lärare menar oftast inget illa med att ge dig kritik, utan se det som att det är en del i deras arbete. Tvivlar du på dig själv? Då måste du även läsa det här.


5. Låt kritiken bli din bästa vän

Tänk om du aldrig skulle bli kritiserad – hur ska du då kunna komma framåt och utvecklas? Se därför kritiken som en samarbetspartner, jobba med kritiken och inte mot den.

Läs även 7 tips! Så blir du motiverad när allt känns trögt

Gilla Modette på Facebook!