Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Den ultimata bucket listen för midsommar (vågar du bocka av alla?)

Dela på Pinterest
Midsommarafton är fylld av roliga traditioner – vilka av dem kommer du checka av imorgon?

1. Lägg in en stöt på sommarflörten
Våga ragga på bordsgrannen mitt emot eller släng iväg ett sms till sommarflörten och önska en glad midsommar. Denna dag är fylld av kärlek och romantik, släpp sargen och kom in i matchen!

2. Ha en femkamp
Vad vore en midsommar utan klassiker som stövelkastning eller säckhoppning? En femkamp under dagen med vännerna slår aldrig fel, såvida du inte är en superdålig förlorare...

3. Dansa runt en midsommarstång
Försök binda ihop en egen med hjälp av björkris och träpinnar. Den behöver varken vara superlång eller snygg. Huvudsaken är att man kan dansa små grodorna runt den!

Läs mer: Sminket som håller under hela midsommar (och gör dig snyggast på festen)

4. Krascha en midsommarfest
Har grannen också en sommarfest? Gå över och fråga om ni ska slå ihop er. Ta chansen att vara social och träffa nya vänner. Ju fler desto roligare!

5. Bära en blomsterkrans
En gång per år är det okej att bära en stor blomsterkrans i håret, ta vara på det. Träffas en timme innan middagen med tjejkompisarna och ha en pysselstuga. Det är så mysigt att göra kransarna ihop!

6. Dansa till svenska klassiker
Se till att stereon fungerar dagen innan så ni kan dansa loss till Hellström och Uggla hela natten lång!

Läs mer: Orkar du inte göra en egen krans? Här är finaste håraccessoarerna till midsommar

7. Bada nakenbad
Efter midnatt har ändå sminket smetats ut och lockarna tappat formen. Så strunta i alla ytligheter och ta ett nakendopp i sommarnatten. Lev lite!

8. Plocka sju sorters blommor och lägga under kudden
Enligt gamla myter ska man drömma om sin framtida kärlek om man plockar sju olika sorters blommor och lägger under kudden man ska sova på under midsommarnatten. Tinder i all ära men hur mysig är inte denna tradition?

9. Dricka rejält med vatten
Håll dig återfuktad under hela dagen. Det finns inget värre än att bli trött och få huvudvärk under en högtid som denna.

Läs mer: Snyggaste frisyrerna till midsommar (som du kan göra själv)

Bildkälla: Josefine Dahlberg Instagram

Gilla Modette på Facebook!