Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Fotografen Evelina Sigetty: "prova nya vinklar och redigera på olika sätt"

1 av 1

Dela på Pinterest
I en intervju med It girl-bloggaren och fotografen Evelina Sigetty avslöjar hon sina bästa fototips för att få till den perfekta bilden.

Du tar otroligt fina bilder, när började ditt fotointresse??

– Tack så mycket! När jag var 13 år gammal fick jag min första systemkamera av pappa, redan då bestämde jag mig för att bli modefotograf. Snabbt efter det lyckades jag få ett assistentjobb med en av Sveriges bästa fotografer, Emelie Ohlsson. Under 3 års tid fick jag vara med på bröllopsfotograferingar, modeplåtningar, stora fotokurser osv. Vi var runt i hela Sverige och fotograferade. Det var magisk och frigörande. Det var så mitt fotointresse växte, för jag hade så otroligt roligt och gjorde andra glada! För att skapa minnen på bild är det bästa som finns.

Vad använder du för kamera ?

– Jag använder mest min Canon 6D och ett 50mm f. 1,4 objektiv. Jag har också en GoPro, Canon legera mini och en Canon g12.

Vad tänker du alltid på när du fotar?

– Jag letar efter jämnt ljus, oftast i lätt skugga. Under sommaren brukar jag ha fotograferingarna på kvällarna för de som vill ha ett mjukt ljus med fint motljus i bilderna. Och på bakgrunden så den passar outfiten eller känslan du vill få fram i bilden.

Hur får du personerna du fotar att känna sig avslappnade ?

– Det är många som är obekväma i början när det blir fotograferade, därför tycker jag att det viktigaste är att hela tiden prata med personen. Förklara för hen hur du ska stå, berömma så hen får självförtroende och småprata lite hela tiden. För det finns inget som är så stelt som när fotografen är tyst bakom kameran, för då vet inte kunden om den gör bra ifrån sig eller inte.

– Något annat jag tycker är viktigt är att hela tiden visa kunden bilderna man tar. Om de känner sig nöjda med att stå i den vinkeln eller om man ska ändra på något. Att också vara positiv och glad – din kund ska känna sig trygg.

Du står också en del framför kameran – vilket gillar du bäst?

– Jag älskar att stå bakom kameran och få andra att bli glada när de får vackra bilder, men jag är en person som också själv vill stå i centrum. Jag har alltid älskat att dela med mig av vad jag upplevt och att få berätta om min vardag. Det är därför jag kommer börja fokusera mer på mig själv. Snart börjar min youtubekanal så man kan lära känna tjejen bakom kameran, och det kommer bli väldigt spännande!

Roligaste fotouppdraget?

– För två veckor sedan fick jag mitt största fotouppdrag någonsin! Ett bröllop, och inte vilket som helst! Utan Jocke och Jonnas bröllop. De har en bröllopsserie på Tv3play som heter "I nöd och lust" som hade premiär i måndags. Det blev en supersuccé och det kommer bli så otroligt roligt att få fotografera deras bröllop. Det kommer vara artister, trollkarlar, tvinspelningar, på ett slott och kända Youtubers där... helt enkelt ett bröllop utöver det vanliga!

Vilket är ditt absolut bästa fototips?

– Ha roligt, våga utvecklas, prova nya vinklar och redigera på olika sätt... Testa, testa, testa och hitta just DIN stil!

Följ Evelina Sigetty blogg här!


Bildkälla: Evelina Sigetty

Gilla Modette på Facebook!