Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Tjejer inom idrotten måste tas på allvar – här är beviset

1 av 2

OS-aktuella elitsimmaren Sarah Sjöström samarbetar med Always och vill inspirera tjejer till att inte ge upp utan fortsätta idrotta.
2 av 2

OS-aktuella elitsimmaren Sarah Sjöström samarbetar med Always och vill inspirera tjejer till att inte ge upp utan fortsätta idrotta.

Dela på Pinterest
8 av 10 tjejer slutar idrotta eftersom de inte känner sig hemma inom sporten enligt Always. Deras kampanj ska få tjejer att fortsätta spela.

De flesta tjejer som utövat en sport har någon gång behövt försvara sig mot nedlåtande kommentarer, fått höra att tjejidrott är tråkigt och ointressant, eller kanske rent av blivit uppmuntrade att sluta. Mer än hälften av alla tjejer som idrottar (hela 64 procent!!) lägger sporten på hyllan under puberteten enligt Always som nu gör en kampanj tillsammans med den svenska OS-deltagaren Sarah Sjöström för att uppmuntra tjejer till att fortsätta spela.

"Jag är stolt över att vara en del av Always #LikeAGirl kampanj vars mål är att vända det sjunkande självförtroendet som många unga tjejer upplever under puberteten. Idrott ska vara kul och är ett jättebra sätt att bygga självförtroende”, berättar Sarah för Always.

Under hashtagen #Likeagirl vill de nu sprida budskapet och få fler tjejer att inspireras och fortsätta med sin idrott. Något som de uppmuntrar i deras rörande reklamfilm "Keep playing" där unga tjejer berättar vad de fått höra under sin tid som idrottare och varför tjejer måste fortsätta sporta.

Tidigare har de gjort en reklamfilm där folk ombeds att springa, slåss och kasta som en tjej – sättet de gör de på är hjärtskärande.

Följ alltid ditt hjärta och glöm aldrig att:

https://thumbs.mic.com/ZmY1MmJkMzkyOSMvcFNXWG1wZ0JYWFV2Q2VJUE11Y2wzYm1mMk5nPS9maXQtaW4vOTAweDkwMC9maWx0ZXJzOm5vX3Vwc2NhbGUoKTpxdWFsaXR5KDgwKS9odHRwOi8vaW1hZ2VzLm1pYy5jb20vZTc2bHNjamNiZ2h5eXpicTdpOHptZm9iaGVobWN1cWZtaXJ2c2w0dzd1aXMzeWJyaWd4dXh4ZGJvYWxmaHRjay5naWY.gif

Läs mer: "Att vara tjej är inget handikapp"

Läs mer: Det är inte konstigt att Jay Z var otrogen mot Beyoncé

Bildkälla: TT

Gilla Modette på Facebook!