Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 hälsosamma förändringar att göra nu direkt (som är helt gratis)

Dela på Pinterest
Att byta till en nyttigare livsstil behöver varken vara invecklat eller dyrt. Se vilka små förändringar som kan göra stor skillnad här!

1. Drick mer vatten
Det är lätt att glömma bort att dricka vatten under dagen. Investera i en snygg vattenflaska som du alltid kan ha med dig. Detta är en av de enklaste sakerna du kan göra för att få en hälsosammare livsstil.

2. Ät D-vitamin
Sverige är ju inte kända för sina generösa soltimmar under höst och vinterhalvåret. Även om du tar tillvara på de soliga dagar vi har så kan det vara bra att få i sig ett litet extra tillskott. Kolla in din närmaste hälsokostbutik och köp hem lite extra D-vitamin.

3. Rör på dig
Du behöver inte signa upp dig på ett gym eller lova dig själv att springa innan jobbet varje dag. Det räcker med en så enkel sak som att ta trapporna i stället för hissen och promenera till jobbet istället för att ta bussen. Det kommer att göra dig mer hurtig redan idag!

4. Stretcha varje dag
Att sträcka ut dina muskler lite varje dag hindrar dig från att bli seg och stel. Sträck på dig lite extra varje morgon eller kväll för att hålla kroppen i schack.

5. Gör något som får dig att skratta
Att le, skratta och ha roligt gör dig mindre stressad och mer lycklig. Släpp loss och ha kul! Börja direkt och kolla in det här klippet som garanterat kommer få dig att skratta.

6. Ta ett djupt andetag
... Eller flera. Försök lägga fokus på din andning och lär dig att slappna av genom att sänka tempot och andas långsamt. Du kommer garanterat känna dig mindre stressad om du lär dig att stanna upp och andas oftare.

7. Ta en paus från tekniken
Lär dig att sätta gränser. Visst, det är svårt att bara se ett avsnitt när Netflix erbjuder hela säsonger. Men försök att göra något annat än att sätta på ett till efter att du sett ett avsnitt.

Läs om fler tips på enkla saker du kan göra för att få en mer hälsosam vardag här!

Bildkälla: daniellamonet

Gilla Modette på Facebook!