Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 enkla knep som höjer dina betyg

Dela på Pinterest
Lägg fokus på rätt saker och öka dina chanser för att få ditt drömbetyg!

1. Visa dig intresserad på lektionen
Ställ frågor, lyssna och var aktiv. Förutom att du kommer lära dig så himla mycket mer så kommer läraren få upp ögonen för dig och se dig som en engagerad och intresserad elev. Detta ökar dina chanser att höja dina betyg ett snäpp.

2. Lägg undan mobilen
Undanröj alla störningsmoment som mobilen och datorn och stäng av internet. Om du måste använda dig av internet för att söka information så kan det vara bra att ladda ner en app som låser vissa sidor under en viss tid som du själv ställer in. På detta sätt blir plugget mer effektivt och du får tid över till annat.

3. Prata med din lärare
Din lärare är till för att hjälpa dig nå dina mål, inte för att utmana och sätta dit dig. Försök hålla en dialog med läraren och fråga vad som förväntas av dig för att du ska nå det betyg som du vill ha. Be om hjälp för att ta dig dit du vill.

4. Sov ordentligt
Det är svårt att hålla koncentrationen uppe om halva natten har gått åt till att kolla instagram, twitter och snapchata med din crush. Var därför noga med att inte fastna i mobilen innan läggdags. Ta vara på sömnen och var pigg och allert i skolan nästa dag.

5. Lägg dig på en rimlig nivå
Skolan är inte för alla och man kan inte göra mer än sitt bästa. Låt inte betygshetsen ta över ditt liv. Utbildning är superviktigt, men du ska inte behöva må dåligt för att du inte får högsta betyg i alla ämnen. Gör så gott du kan, det är det viktigaste!

Det är också viktigt att hitta på något annat emellan åt, gör dessa 7 mysiga höstsakerna med dina vänner eller kom igång med hälsan med hjälp av dessa enkla vardagrutiner.

Gilla Modette på Facebook!