Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Lina Taha avslöjar: Så många killar finns det i tjejgruppen Honey & the bees

Dela på Pinterest
Honey & the bees är den största tjejgruppen på Facebook. Modette har pratat med Lina Taha, som grundade gruppen för ett år sedan.

Lina grundade tjejgruppen Honey & the bees för ett år sedan – nu är gruppen en av de största på Facebook med sina 68 000 medlemmar.

Gruppen är som en modern tjejtidning, där allt från skönhet, killproblem, familjeproblem och sexfrågor diskuteras vilt. Vi på Modette har pratat med Lina, för att ta reda på hur gruppen egentligen ser ut.

– När vi var 15 000 kändes det stort, men nu är det gigantiskt. Vi alla är i ett stort rum och det är så roligt att ta del av allt tjejer tycker och känner, säger Lina.

Lina har ett heltidsjobb och lever tillsammans med sin 1-åriga dotter och man – och driver samtidigt en av Facebooks största grupper.


Från början lade Lina ner flera timmar varje dag på gruppen, men nu när det finns regler och så kallade ”beekeepers” som hjälper Lina i gruppen, så lägger hon inte lika mycket tid på gruppen.

För ett tag sedan släppte även Lina, tillsammans med tjejerna Florentina Lajqi och Aya L Said en podcast, där de diskuterar inläggen som blivit mest diskuterade under veckan. En podd som gjort succé och fått bra kritik.

– Jag får meddelande från tjejer som gått igenom svåra saker, som de inte vill berätta för andra. Jag känner mig speciell och jag vill kunna vara tillgänglig för alla, säger hon.


Från början diskuterades det mycket om smink och skönhet, men på senare har det blivit mer tunga ämnen som hedersvåld, misshandel, sex och sånt som man kanske inte vågar prata med andra om.

– Det vanligaste problemet är kontrollerade pojkvänner. Jag tror det handlar om att tjejer inte vågar prata om det med andra, för att i dagens samhälle ska kvinnan vara stark och ha egna åsikter. Det är svårt att prata om, därför skickar många in anonyma inlägg om just detta, säger hon.

Finns det några killar i gruppen, tror du?

– Ja. Säkert hundra stycken. Grejen är den att folk byter namn innan eller efter de ansöker om medlemskap. Det är inte så svårt.

Men Lina och andra tjejer i gruppen arbetar effektivt för att gruppen endast ska vara till för tjejer. Och blockerar folk så fort de bryter mot några regler.


Vill du veta mer om hur Lina sätter reglerna för gruppen? Spana in det här.

Gilla Modette på Facebook!