Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Det här tjänar Linn Ahlborg, 17, pengar på – och det är inte riktigt som vi trott

Dela på Pinterest
Linn Ahlborg tjänar stora pengar på sina sociala kanaler, men det är något som skiljer Linn från andra influencers.

Vi har tidigare skrivit om de sjuka summor som alla bloggare och influencers tjänar och det råder verkligen ingen tvekan om att deras hårda jobb lönar sig. Linn Ahlborg är en av de mest framgångsrika profilerna på Youtube och nu avslöjar hon vad det är som hon faktiskt tjänar på – och det är inte riktigt som vi trott.

Bilden kan inte visas :(

I en frågestund på Linns blogg förklarar hon hur det går till när man tjänar pengar på Youtube.
"Jag tjänar pengar på alla videor då intäkterna styrs av antalet visningar. Och eftersom jag får visningar på alla videor jag lägger ut så tjänar jag pengar. Sen blir det ju mer eller mindre beroende på hur mycket visningar", förklarar Linn.

"Sen om jag gör en sponsrad video får jag då också en bestämd summa utöver det", fortsätter hon förklara.

Bilden kan inte visas :(

Till skillnad från andra bloggare och influencers så är det en sak som Linn dock avstår från, och det kommer fram när en läsare frågar om Linn tjänar pengar på sitt Instagram konto där Linn har ca 424 000 följare.
"Inte en krona! Om jag inte skulle göra något enstaka samarbete där någon gång men jag gör verkligen aldrig det. Hatar reklam och sponsrade inlägg på Instagram. Vet inte varför men känner inte att det passar in där", skriver Linn.

Bilden kan inte visas :(

Med tanke på hur mycket pengar som stjärnskottet kan lägga på lyxiga väskor och fina ögonfransar så verkar hon inte behöva göra betalda inlägg på Instagram som tur är – även om vi kan ana att ett och ett annat företagsnamn kanske ibland kan slinka in där ändå...


Läs om hur mycket Linns dyra väsksamling kostar här!

Vi har också listat vad bloggarna tjänar – se hela topplistan här.

Gilla Modette på Facebook!


Bildkälla: Linn Ahlborg