Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 gånger du borde avstå från sex - för allas bästa

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Det är viktigt att ibland avstå från sex.

1. På efterfesten
Är ditt ragg svinpackad? Vill hen ligga med dig så kommer ni få chansen att göra det när ni nyktrat till lite.

2. När din partner inte ger dig respons
Ligger din sexpartner stilla, tyst och passiv? Då borde du avstå och så kan ni ligga någon annan gång när din partner verkar sugen, på riktigt.

3. När ditt ragg spelar svår

Ni kanske har hånglat, flörtat och du vet att hen vill ha dig. Men när ni ska lägga er så "spelar hen svår" och avvisar dig. Avstå då från att tjata och låt hen vara. Ni kan ligga när ni båda är helt med på det – utan svåra spel.

4. När din partner inte sagt ja
Allt annat än ett ja är ett nej.

5. När din partner sover
Smygstarta för guds skull inte sexet när din partner sover.

Många av dessa punkter kan låta som en självklarhet för de flesta, men för många män där ute så är detta något helt nytt. I veckan svarade 3500 tjejer på om de någonsin varit med om en våldtäkt. Hela 32 procent svarade ja.

Tänk efter nu. Så många tjejer våldtas i hemmet, på efterfesten, på vägen hem. Så många tjejer våldtas av pojkvännen, killkompisen eller en familjemedlem. Du känner kanske någon av dessa tjejerna. Går i samma klass, jobbar på samma jobb eller umgås i samma kompis gäng. Du vet garanterat någon som varit med om en våldtäkt, men också garanterat någon som har våldtagit.

För det är inte bara läskiga män som lurar i buskar som våldtar, det är pojkvänner, killkompisar och familjemedlemmar också. Och det är dags att de lär sig, alla dessa vanliga snubbar alltså, hur de ska bete sig för att inte våldta.

Så.

Säg till killkompisen som stöter på den obekväma tjejen att ge sig, be din son skippa att ligga med den där superfulla tjejen på efterfesten och acceptera att alla killar kan begå en våldtäkt.

Först då kan vi få slut på den här skiten.

Gilla Modette på Facebook!