Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Experten: 5 saker du aldrig tänkt på tidigare – som maxar träningen under löpturen

Dela på Pinterest
Adidas löparexpert, Lisa Beskow, ger sina bästa tips på hur du kan förbättra din löpning.

1. Att lyfta på hakan ökar ditt syreintag med 30 procent
"Att få ner maximalt med syre i lungorna när vi springer är jätteviktigt både för prestationen och känslan. Öppna upp bröstkorgen med dans och yogarörelser där bröstrygg är i fokus innan löppasset."

2. Ha kroppskontroll som en dansare
"Med en god kroppskontroll som löpare så har du större möjligheter att kunna springa med bra teknik och på så vis undvika skador och förbättra prestationen."


3. Få med rumpan och baksida lår
"Med hjälp av rytmiska hopp med fokus på rumpa och baksida lår kan vi medvetengöra dessa områden och på så sätt aktivera dem i löpsteget."

4. Låt musiken göra jobbet åt dig
"Som löpare vill du springa ungefär 180 steg per minut för att springa med bra teknik. Ett bra sätt att träna på det är att hitta en låt eller spellista som har 180 bpm och springa till den takten. Dessutom har studier visat att musik höjer både motivation och prestation!"

5. Chilla samtidigt som du springer
"Att vara avslappnad i löpsteget är jätteviktigt för prestationen. Börjar man spänna sig så går det år massor av onödig energi till det och prestationen försämras."

Har du också lovat dig själv att påbörja ett nytt, hälsosammare liv? Se dessa nio förändringar i vardagen som du kan börja med direkt!

Spana även in vad PT:n har att säga om vad du aldrig borde äta innan träningen här!

Vill du också komma igång med löpningen och träna med experter? Då kan du anmäla dig gratis till Adidas träningspass här!

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Adidas Sverige