Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så lätt blir du lurad när du fyndar billiga saker i appar och på nätet

Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Lisa Olsson förklarar hur du kan luras när du shoppar på nätet.

Idag kan du fynda allt på nätet och i roliga appar. Kläder under 50-lappen, smink för en tia eller bara knäppa prylar som kommer hamna längst in i en låda där den sakta tynar bort i evigheten.

Men det finns några viktiga saker att tänka på innan du beställer från dessa sajter. Dels så vill du ju inte bli lurad på pengar när du shoppar billigt. Är det en seriös hemsida? Kommer mina saker komma fram? Tänk om ansiktsmasken eller hörlurarna du köpte för en tia inte funkar? Eller gud förbjude om jag måste betala frakt!?

Orosmomenten är många men det är inte den största bluffen med dessa sajter som erbjuder billig och rolig shopping. Trots att du har kollat upp recensioner så kan du ju inte vara säker på att den ungen som tillverkar just dina hörlurar arbetar fort, och inte är slarvig så det blir fel.

Du har ju trots betalat för att få dem. Sen hur mycket av dessa tio kronor som går till lön, pension och försäkringar vet vi inte. Men vi bryr oss inte riktigt heller. Det är ju så kul. Att fynda, testa roliga saker och alla har faktiskt inte råd att handla dyra märkesgrejer.

Men vem är det egentligen som blir lurad på pengar och får betalar priset för dina skithörlurar? Inte är det du iallafall.

Mer om skribenten: Lisa Olsson är redaktör på Modette.se. Läs fler av hennes krönikor här:

5 gånger du borde avstå från sex – för allas bästa

Men H&M, hur ska ni krossa idealen när ni gör så här?

Killar borde sluta gnälla över att de blir kallade våldtäktsmän

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: TT