Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför kan ditt underliv lukta illa – trots att du är helt frisk

Dela på Pinterest
Har du testat dig för könssjukdomar och är helt frisk, men ändå luktar illa från ditt underliv?

Att lukta illa från sitt underliv kan ha olika orsaker – det kan handla om Klamydia, Gonorré, Svamp eller.. ja, något helt annat. Det kan vara lite obekvämt att prata om och att undersöka – men faktum är att det är vanligt och ingenting vi borde skämmas över, alls.

Det första du borde göra om du misstänker att du inte mår helt 100 procent bra är givetvis att testa dig för olika könssjukdomar. Men om du är helt frisk och dina besvär kvarstår så kan det finnas en annan orsak till din illaluktande lukt i underlivet – nämligen bakteriell vaginos.

"Det vanligaste symtomet vid bakteriell vaginos är illaluktande flytningar. Det luktar ofta starkare precis efter mens och efter vaginala samlag utan kondom", skriver Vårdguiden på deras hemsida.

Alltså är det bakterier i underlivet som gör att kan göra att surhetsgraden i vaginan blir surare än normalt – därmed bildas illaluktande flytningar.

För att undvika bakteriell vaginos bör du skydda dig, med exempelvis kondom. Det kan behandlas med antibiotika eller antiseptika – så sök upp vård om du misstänker att ditt underliv inte mår helt hundra.

Är du lite osäker på om ditt underliv mår bra? Kolla in det här.

Gilla Modette på Facebook!