Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför svettas du när du är stressad – och så slipper du det

Dela på Pinterest
Är du en av de som svettas när du stressas? Här är förklaringen till varför du svettas och hur du gör för att slippa det.

De flesta av oss svettas när vi tränar, springer till bussen eller när vi utför någon sort av fysisk aktivitet.

Men, den jobbigaste typen av svett måste väl ändå vara stress-svetten?

Den svetten som kommer helt oprovocerat och när du som minst önskar den. Exempelvis när du har en viktig redovisning som du är stressad över, när du ska på en arbetsintervju eller när du utsätts för andra situationer som du inte känner dig bekväm i.


Svetten kommer från olika körtlar, det finns två typer av körtlar som vi svettas från vilka är de ekkrina körtlarna och de aprokrina körtlarna.

De ekkrina körtlarna svettas vi genom när vi tränar medan vi svettas genom de apokrina körtlarna när vi stress-svettas.

Det du kan göra för att undvika detta är att använda en antiperspirant som innehåller aluminiumsalter. Här hittar du en sån.

Svettkörtlarna absorberar produkten vilket gör att det hjälper till att täppa till och blockera svetten. Ett tips är att applicera antiperspiranten precis innan du ska gå och lägga dig, det ger produkten fler timmar att värka och täppa till porerna.

Lider du av extrema svettningar kan du uppsöka läkare. Dr. Marcus berättar för Refinery 29 att det nu är möjligt att injicera botox i armhålorna för extrema fall.


Mer:

Svettas med stil! Här kan du köpa Linn Ahlborgs snygga träningskläder

Alyse, 22, slutade använda deo förra året: Jag gillar att svettas på gymmet

Gilla Modette på Facebook

Det här är en redaktionell artikel med länkar från vår partner prisjakt.

Bildkälla: Stellapictures