Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Guldtuben möter stark kritik – fått över 120 anmälningar

no title
Dela på Pinterest
Youtubegalan "Guldtuben" hölls i Stockholm i helgen – och nu har den fått över hundra anmälningar till Konsumentverket.

I helgen gick Youtubegalan Guldtuben av stapeln, en gala där eliten inom Youtube samlades för att ta emot priser och gå på röda mattan.

Årets vinnare av priset "Årets Youtuber" blev Joakim och Jonna Lundell, som vann totalt fyra priser under galan.

Men nu möter galan massvis kritik – då flera tror att galan kan vara riggad. Youtubern Daniel Riley kritiserar arrangören bakom galan, Splay, för att inte vara helt öppna med omröstningens upplägg.

Även Joakim Lundell kritiserade galan och sa på scenen när han vann priset:

"Till nästa år behöver vi en gala som anordnas av flera nätverk, det är så viktigt att alla får en rättvis chans. Guldtuben ska vara för alla!".

Nu kan Breakit avslöja att galan fått in över 120 anmälningar till Konsumentverket, KO.

För enligt KO ska det tydligt framgå vilka regler och kriterier som gäller på tävlingar, vilket det inte gör enligt Daniel Riley. Han anmälde Splay till Kosumentverket och uppmande andra att göra likaså.

Vigor Sörman, grundare av Splay, säger till Breakit att det är Splay som arrangerar galan och därför sätter reglerna. Men säger också att Splays egna profiler endast vann 3 av 15 priser på galan – alltså nekar han till att galan kan vara riggad.

Mer

Här är vinnaren av "Årets Youtuber" på Guldtuben 2017

Här är allt från röda mattan på Guldtuben 2017

Isabel Adrians avslöjande på Guldtuben kan bli dyrt för henne

Gilla Modette på Facebook!