Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Nej, att vara en "ärlig människa" är inte en bra egenskap

Dela på Pinterest
Krönika: Modettes redaktör Lisa Olsson skriver om alla människa som anser sig vara ärliga och tycker att det är en positiv egenskap.

Vi har alla haft den där kompisen som är ärlig mot dig i alla lägen. Som kan säga till dig att ditt hår faktiskt blev gult efter frisörbesöket, eller att de där jeansen faktiskt inte sitter bra på dig – bara för att vara snäll. 

Förra helgen blev Molly Rustas bortkörd från en av Stockholms mest populära restauranger på grund av sina skor, Bianca Ingrosso blev kallad tönt av några på krogen på grund av sin tröja och och senast i veckan fick Blondinbella en rejäl uppläxning på grund av hennes val av kjol

Personerna som sa till Molly, Bianca och Blondinbella var väl bara ärliga. Tjejernas vänner skulle säkert kunna ha förvarnat innan de gick utanför dörren om att deras outfits var normbrytande och det kanske skulle kunna orsaka händelserna som efterföljde. Men vet ni vad?

En bra kompis kan alltid vara ärlig, men en bra kompis vet också om när man ska hålla käften. 

Många slänger ur sig ett sista tvekandes: "Men kan jag verkligen gå så här?", innan de går ut. Och det är då alltså inte ett tillfälle att vara ärlig, utan det är ett tillfälle att peppa, boosta och få din kompis att känna sig som snyggast i världen!

Många av alla de ärliga vänner jag haft genom åren har lyft fram sin ärliga sida som något positivt. Som att man alltid kan lita på dem. Men nej, det är faktiskt något av det värsta jag vet. Ärliga människor.

Säg gärna till om jag har något mellan tänderna, men om du ser att jag älskar mina nya jeans eller känner mig snygg i min nya frisyr – ljug eller bara håll käft.

Mer om skribenten: Lisa Olsson är redaktör på Modette.se, läs fler av hennes krönikor här: 

Killar måste sluta gnälla över att de blir kallade våldtäktsmän.

Men H&M, hur ska ni krossa idealen när ni gör så här?

Gilla Modette på Facebook!